Klevų alėja, ISSN 2424-5429

Po vieną mes niekas, būry mes jėga!

 

Romualdas Rudzys

Dalyvaudami rinkimų kampanijoje, susitikdami ir bendraudami su rinkėjais salėse ir gatvėse, teikdami savivaldybės tarybos narių ataskaitas bei viešojoje erdvėje galime geriau pažinti savivaldybės bendruomenės poreikitus, žmonių rūpesčius ir lūkesčius. Svarbiu aspektu iškyla ir nepagrįstų techninio ar socialinio pobūdžio pažadų bei įsipareigojimų teikimas ar dalijimas, ypač klausantis mūsų politinių oponentų.

Savo patirtį savivaldybės politinėje veikloje, derinu  su ilgamete profesine veikla ir patirtimi šilumos energetikos srityje. Kryptingai dirbu komitetuose ir komisijose. Nuolat domiuosi socialiniais bei ekonominiais bendruomenių gyvenimo reikalais. Tai leidžia  suprasti žmonių poreikius, užsitikrinti pasitikėjimą ir tinkamai  atstovauti jų interesus, svarstant ir rengiant savivaldybės sprendimų projektus. 

Keletą metų dalyvauju savivaldybių rinkimų kampanijos maratonuose. Du kartus (2009 m. ir 2013m.) daliai kadencijos man buvo pripažintas savivaldybės tarybos nario mandatas, todėl žinau rajono žmonių rūpesčius, lūkesčius, viltis tiek socialinėje, buitinėje, švietimo ar sveikatos, tiek verslo, darbo vietų steigimo ir išsaugojimo, sferose.

    Gerai patyriau, kaip svarbu savivaldybės politikams laikytis aukštų moralės normų. Sudarant ir pristatant rinkėjams veiklos programas, jas įgyvendinant bei siekiant socialinės žmonių gerovės tų normų laikytis dar svarbiau. Esu tikras, galimas tarybos narių koalicijų kaitalijimasis, tapęs mūsų rajone savotiška „grandinine tradicija“, sietinas ne tiek su tarybos darnaus darbo, savivaldybės bendruomenei svarbių reikalų nagrinėjimu, atsakingu sprendimų priėmimu, kiek su galimai asmeninių ar grupių interesų ar „įdarbinimo“ problemų tenkinimu. Strateginių plėtros ir veiklos planų kompetentingas sudarymas ir jų profesionalaus įgyvendinimo užtikrinimas kartais paverčiamas savivaldybei antraeiliu dalyku.

     Nesiimu detalizuoti siūlytų ir planuotų, bet neįgyvendintų bei nepradėtų tvarkyti žmonėms rūpimų darbų. Neskirstydamas tų darbų svarbos strateginiams planams privalomu visuomeninio intereso požiūriu, juo labiau pagal politinių partijų (ar koalicijų) ,,pageidavimą“ , pristatau gerbiamiems savivaldybės bendruomenės nariams, rinkėjams, kandidatams (į merus ar tarybos narius) nepilną mano siūlytų (ne vien asmeniškai) ar bandytų įgyvendinti priemonių ir darbų sąrašą (nebūtinai ta tvarka ir svarba, kuria tai buvo siūloma).

Manau, kad rajono bendruomenei tai svarbu ir žmonės turi pagrindo to tikėtis:

Tikiu, kad šios siūlomos bei kitos geros iniciatyvos, kuriančios Trakų rajono gyventojų gerovę, turi ir gali būti sėkmingai  įgyvendintos, todėl kovo 1-ąją sieksiu Trakų savivaldybės tarybos nario mandato.

 

 

Romualdas Rudzys                                                                           


Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo akto signataras

LSDP tarybos narys, tautinių bendrijų komiteto narys

Kandidato numeris rinkimų sąraše 10

 

Partijos Nr. 2 

Politinė reklama. Bus apmokėta iš LSDP rinkimų kampanijos sąskaitos. Užs. Nr. 133