Vėl kviečia ilgiausios pasaulio Kalėdos Trakuose

 

Kalėdos – jau čia pat ir be galo norisi sutikti Kalėdų Senelį. Tačiau Laplandija per toli, kelionė per brangi? Pamirškite Laplandiją! Jūsų laukia bene ilgiausios pasaulio Kalėdos Trakuose.

Senelis Kalėda ir Trakų nykštukas jau kviečia į Trakus – Kalėdų Senelių sostinę. Pauliaus Albertavičiaus nuotr.
Senelis Kalėda ir Trakų nykštukas jau kviečia į Trakus – Kalėdų Senelių sostinę. Pauliaus Albertavičiaus nuotr.

 

Jau ketvirtąjį sezoną Trakai tampa Kalėdų Senelių sostine ir visą mėnesį – nuo gruodžio 5 iki kitų metų sausio 4 dienos – nepaliaus džiuginti kalėdinėmis linksmybėmis.  Į Trakus atskubės Kalėdų Seneliai iš Lenkijos, Estijos, Švedijos, Gruzijos, šįmet įsikursiantys Trakų salos pilyje, lauks susitikimai su Trakų nykštuku prašmatnioje rezidencijoje ant Galvės ežero kranto, stebins prizai ir staigmenos net septyniose nykštukų rezidencijose, paslaugas siūlys kalėdinis paštas, džiugins amatų mugė naujajame Amatų centre, koncertai mažiems ir dideliems.

Nuo pat gruodžio pradžios senoji sostinė Trakai virs ir senovinių žibintų miestu. Svarbiausias  miesto gatves nušvies senovę menantys žibintai, o savo namus jais papuoš ir miestelėnai.

Trakų – Kalėdų Senelių sostinės renginių maratonas startuoja gruodžio 5 dieną. Jį pradeda iš Čepkelių raisto rogėmis, jei bus sniego, o jei ne,  ratais atlėksiantis Senelis Kalėda. Pas svarbiausias ir tikriausias lietuviškas Kalėda įžiebs miesto eglę ir pradės mėnesį siausiančią Kalėdų šventę.

Trakų pilyje jau gruodžio 6 dieną viešės iš Lenkijos atvyksiantis Kalėdų Senelis, vadinamas Šv. Mikalojumi, 13 dieną – Kalėdų Senelis iš Estijos, 14 dieną – Švedijos, 20 dieną – Gruzijos Kalėdų Seneliai.

Sausio 13 dieną duris atvers Trakų tradicinių amatų centras, kuriame bus gausu įdomių rankdarbių, tautodailininkų dirbinių, skanėstų, kurie puikiai tiks kalėdinėms dovanoms.

Gruodžio 27 dieną Trakų pilyje laukia Viduramžių karnavalas, Karaimų saloje – šviesos ir muzikos šou „Šokantys medžiai“ , šventinė akcija „Palydėkime senuosius Trakų tiltus“.

Kalėdų Senelių sostinės renginiai vyks savaitgaliais ir švenčių dienomis. Šeštadienių vakarais laukia romantiški džiazo muzikos vakarai Galvės Jazz fiestos klube kempinge „Slėnyje“, Trakų pilies didžiojoje menėje koncertuos  Nedos ir Olego Ditkovskio duetas.

Kalėdas visų viešėjusių šalių Kalėdų Seneliai išlydės sausio 4 dieną ir pasitiks ateinančius Tris Karalius.

„Trakai iš seno garsėja daugiakultūriškumu ir  tradicijų įvairove. Kalėdų Senelių sostinės renginiai būtent ir atspindi mūsų miesto ir krašto savitumą. Be to, ši šventė jau turi savo gerbėjų ratą ir skatina lankytis Trakuose ne tik vasarą, bet ir žiemą. Šventinis laikotarpis – geriausias laikas pabendrauti, pasibūti ir džiaugtis šeimoms, tad jų ypač laukiame Kalėdų Senelių sostinėje“,– tvirtino Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

Išsami informacija apie Kalėdų Senelių sostinės renginius: www. kalėdostrakuose.lt, www. trakai-visit.lt, www.trakai.lt, www.trakaijazz.lt

Sigita NEMEIKAITĖ

Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė

Naujienos iš interneto