Atsinaujinusi akcijos Darom komanda kviečia tvarkytis jau septintą kartą!

Darom? Darom!!! Turbūt nėra nė vieno, kuris dar nėra girdėjęs ar nėra dalyvavęs kasmetinėje švarinimosi akcijoje “Darom”, kuri šiais metais vyks jau 7 kartą. Kaip ir kasmet, vis labiau artėjant pavasariui, į Lietuvą su paukščiais sugrįžta dar vienas gražus fenomenas, kuris skatina ne tik pilietiškumą, jaunų žmonių aktyvų laisvalaikį, savanorystę, bet ir kelia aplinkosauginius klausimus.

Akcija DAROM, grįžta šį pavasarį į Lietuvos gyventojų namus ir širdis  su atsinaujinusia komanda, kiek labiau subrendusia, suaugusia, įgavusia dar daugiau patirties. Komandos vairas šiais metais patikėtas naujai direktorei, kuri su Darom akcija yra nuo jos susikūrimo pradžios, Robertai Ažukaitei.

 1962589_10201421631635339_1779541139_n

Robertos Ažukaitės iniciatyva prisidėti prie akcijos Darom prasidėjo Marijampolės apskrityje, iš kurios ji pati ir yra kilusi, o persikėlus gyventi ir studijuoti į Vilnių, Roberta pradėjo eiti organizacijos direktoriaus pavaduotojos pareigas Vilniuje. “Su DAROM esu nuo 19 metų, šiandien man 26. Dirbau įvairiomis formomis, praėjau visas įmanomas sritis šioje organizacijoje. Mano stiprioji pusė – žmogiškųjų išteklių valdymas, tai yra turbūt svarbiausias elementas įgyvendinat nacionalinės reikšmės akciją, nes šios akcijos pamatas – kiekvienas Lietuvoje gyvenantis žmogus. Dalyvių koordinavimas, aiškus užduočių suformavimas ir delegavimas, pasitikėjimas vienas kitu ir komandinis darbas  – tai yra pagrindiniai dalykai, kurie garantuoja akcijai sėkmę. DAROM tikslas – ne tik aplink surinkti atliekas ir padaryti Lietuvą švaresnę, bet tuo pačiu ir skatinti bendruomeniškumą, savanorystę, kurios šiai diena stinga. “Pradėkim nuo savęs” – tai galėtų tapti nauju akcijos Darom šūkiu, su kuriuo kiekvienas iš mūsų turėtų prisidėti prie šios akcijos, paskatinti savo kaimyną ir draugus tai padaryti. Kaip žinia, geras pavyzdys yra užkrečiamas. Taip ir susiformavo šis fenomenas Lietuvoje” – entuziastingai dėstė naujoji VšĮ “Mes Darom” direktorė Roberta Ažukaitė.

Šiais metais, akcija DAROM visoje Lietuvoje vyks balandžio 26 d. Šių metų išskirtinumas – toliau padėti sutvarkyti miškus ir organizuoti masines iškylas. Tikimasi, kad kaip ir kasmet, akcijoje dalyvaus dar didesnis skaičius Lietuvos gyventojų, nuo politikų, visuomenės veikėjų iki paprastų gamtos mylėtojų.

 darom foto

VšĮ “Mes darom” informacija

Naujienos iš interneto