Pro memoria

mok

VIAČESLAVAS KOZYROVIČIUS

(1951 08 08 – 2013 09 08)

Nepraėjus nė savaitei po Rugsėjo 1-osios, Trakų r. Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos bendruomenę sukrėtė skaudi žinia – rugsėjo 8 dieną staiga mus paliko kūno kultūros mokytojas Viačeslavas Kozyrovičius. Lemtingas sutapimas, kad Anapilin mokytojas išėjo darydamas tai, ką mėgo ir geriausiai sugebėjo daryti – buvo kartu su šeima, aktyviai leido laisvalaikį.

Lentvario 2-osios vidurinės mokyklos abiturientas V. Kozyrovičius sėkmingai įstojo į Lietuvos valstybinį kūno kultūros institutą (dabar Lietuvos sporto universitetas) ir 1973 metais jį baigė.

Nuo 1977 m. jis Lentvario 2-osios vidurinės mokyklos, o vėliau – Trakų r. Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos mokinių ir kolegų gerbiamas ir mylimas mokytojas, propagavęs sveiką gyvenimo būdą, ugdęs ne tik fizines, bet ir dvasines vaikų galias. Ilgus metus mokytojas vadovavo neformaliojo švietimo krepšinio programos vykdymui. Mokytojo V. Kozyrovičiaus treniruojami jaunieji gimnazijos krepšininkai kasmet iškovodavo prizines vietas, tapo žinomi ir rajone, ir respublikoje.

Ne vienas galėjome pasisemti iš Viačeslavo optimizmo, sveiko požiūrio į gyvenimą. Nuoširdus jo bendravimas su kolegomis ir mokiniais, tolerancija, neabejingumas kitam žmogui, sugebėjimas įkvėpti vilties ir pasitikėjimo ilgai išliks jį pažinojusių žmonių širdyse. „Mes patenkame į nuostabų pasaulį, čia susitinkame, susipažįstame ir valandėlę einame drauge. Po to išnykstame vieni kitiems iš akių ir dingstame taip pat ūmai ir nepaaiškinamai kaip atėję“ (J.Gaarder „Sofijos pasaulis“).

Nuoširdžiai užjaučiame velionio žmoną Eugeniją, dukras Editą ir Mildą bei kitus artimuosius ir liūdime kartu su jais.

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos bendruomenė

Naujienos iš interneto