Atnaujinti šilumos tinklai Lentvaryje pigins šilumos kainą visame rajone

DSC_8932
Susitikimo dalyviai prie rekonstruojamos katilinės. S. Nemeikaitės nuotr.

Vakar Trakų rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas, savivaldybės Statybos ir ūkio plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Jelena Jočionienė apsilankę Lentvaryje, domėjosi bendrovės „Prienų energija“ įgyvendinamomis šilumos tinklų investicijomis.

Su Ryto gatvėje bei visame mieste vykdomais ir numatytais darbais supažindino „Prienų energijos“ vadovas Vaidas Povilėnas. Jis pastebėjo, kad šiaurinėje miesto dalyje jau perklota 1,5 km trasų, kuriai skirta 2,5 mln. investicijų. Pakeista šilumos trasos atkarpa Lauko–Bažnyčios gatvėse, kurios atnaujinimas yra 1 mln. litų vertės, o Kęstučio gatvėje baigti šilumokaičio derinimo darbai.

Dar šiais metais į modernizuojamą Lentvario šilumos ūkį bus investuojama per 11 mln. litų. Yra numatyta sujungti Lentvario pietinės ir šiaurinės miesto dalių tinklus – tam numatyta 2,6 mln. litų.

Lentvaryje investicijų į šilumos ūkį suma per visus metus sieks apie 14, 1 mln. litų. Apie pusei investicijų numatyta gauti ES struktūrinę paramą.

Vienas svarbiausių Lentvario šilumos ūkio modernizavimo darbų – biokuro katilinės statyba. Planuojama, kad ši katilinė jau veiks naująjį šildymo sezoną, o lentvariečiai už šilumą jau mokės žymiai mažiau.

Pasak V. Povilėno, geros naujienos laukia ne tik Lentvario, bet ir viso rajono gyventojų. Perėjus prie biokuro, už šilumą mokesčiai mažės net 5 centais už kilovatvalandę. Biokuro katilinę ketinama statyti ir Trakuose, tam numatytos bent trys vietos, tačiau dar neapsvarstytos su naujas statybas reglamentuojančiomis institucijomis.

Sigita NEMEIKAITĖ,

Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė

Naujienos iš interneto