Lentvario 1-ąją vidurinę mokyklą aplankė Rusijos ambasadorius

Gegužės 17 d. Lentvario 1-ojoje vidurinėje mokykloje lankėsi Rusijos Federacijos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė, Ambasados Trečiasis sekretorius Zauras Letifovas bei Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijos vadovė Ela Kanaitė. Kartu su garbingais svečiais susitikime su mokyklos bendruomene dalyvavo LR Seimo pirmininko pavaduotojas Jaroslavas Narkevičius, Trakų raj. savivaldybės darbuotojai: meras Vytautas Zalieckas, administracijos direktorė Asta Kandratavičienė, tarybos narė Teresa Solovjova,  švietimo skyriaus vedėja Dalia Dzigienė bei Lentvario miesto seniūnas Vytas Rukšėnas.

Mokyklos bendruomenės atstovai su garbingais svečiais
Mokyklos bendruomenės atstovai su garbingais svečiais

Mokyklos direktorius Vladimiras Pileckis susirinkusiems papasakojo apie mokyklą. Joje organizuojamas ugdymas pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio, vidurinio, neformaliojo ugdymo programas ir dirbančio jaunimo mokymas. Mokykloje mokosi daugiau nei 200 mokinių, dirba 35 aukštos kvalifikacijos mokytojai, tarp jų – ir socialinė pedagogė, psichologė, logopedė, specialioji pedagogė, bibliotekininkė. Mokykloje sudarytos visos sąlygos darbui pagal atnaujintas bendrąsias programas. Sunkus, kruopštus, atsakingas viso mokytojų kolektyvo darbas padeda mokiniams tapti dorais, sąžiningais, išsilavinusiais savo šalies piliečiais. Ši švietimo įstaiga bendradarbiauja su daugeliu organizacijų. Viena iš jų – Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacija. Jos dėka mokyklos biblioteka gauna įvairios literatūros, vadovėlių, mokiniai ir mokytojai kviečiami į spektaklius, koncertus, mokiniams organizuojamos išvykos į Rusiją. Š. m. spalį vyks vidurinio ugdymo programos akreditacija. Trakų raj. savivaldybės vadovų rūpesčio dėka mokykloje vyksta renovacijos darbai. Tikimės, kad mokykla taps dar gražesnė, jaukesnė.

Mokytoja Liudmila Stasiulevič ir bibliotekininkė Valentina Banuševič svečius supažindino su mokyklos istorija nuo mokyklos įkūrimo 1896 m. iki pat šių metų.

Susitikime su mokyklos mokiniais, mokinių tėvais bei mokytojais Rusijos Federacijos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius V. Čchikvadzė pasidžiaugė, kad mokyklos bendruomenė puoselėja savo tautos kalbą, kultūrą, papročius. Padėkojęs mokyklos mokytojams už jų darbą, pažymėjo, kad baigę mokyklą mokiniai gali mokytis ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos aukštosiose mokyklose. Mokiniai ir mokytojai dalyvauja išvykose į žymiąsias Rusijos vietas. Mokytojams suteikiama galimybė kelti savo kvalifikaciją Rusijos švietimo institucijose, gauti metodinę pagalbą ir mokymo priemonių. Ambasadorius padėkojo LR Seimo pirmininko pavaduotojui J. Narkevičiui, Lietuvos rusų mokyklų asociacijos vadovei E. Kanaitei, Trakų raj. savivaldybės vadovams, kurie teikia visokeriopą pagalbą mokyklai – vienintelei Trakų rajone, kurioje dalykai dėstomi rusų kalba ir šiais metais siekiančiai gimnazijos statuso. Aukšti svečiai atvyko su dovanomis – mokyklai padovanojo dešimt kompiuterių su skeneriais bei spausdintuvais, knygų mokyklos bibliotekai.

Renginyje kalbėję Trakų raj. savivaldybės vadovai dar kartą pažadėjo mokyklai suteikti įvairiapusę pagalbą ir skirti 500 tūkst. litų remonto darbams.

Svečiams mokyklos mokiniai pristatė meninę programėlę, kurios metu pasirodė geriausi mokyklos dainininkai, šokėjai, skaitovai.

Mokyklos direktorius padėkojo svečiams už apsilankymą ir pažadėjo, kad mokiniai ir mokytojai savo pasiekimais garsins ne tik savo gimtąjį miestą, bet ir šalį. Visiems palinkėjo ne tik geros sveikatos, sėkmės, bet ir branginti kiekvieną gyvenimo dieną.

Daiva Dovydaitienė

Olesios Ponomarenko nuotr.

Naujienos iš interneto