Žada likviduoti sodininkų bendriją „Žolynas“

 

                      Lentvario sodininkų bendrijos „Žolynas“ valdyba paskelbė,  kad 2014 m. balandžio 30 d.  19.00 val. Lentvario Parapijos namuose įvyks sodininkų bendrijos „Žolynas“ pakartotinis narių susirinkimas, nes į kviestą susirinkimą laukuose susirinko mažai dalyvių.

 

„Trakų žemės“ laikraštyje, 2014 m. vasario 7 d. Nr.6 (797) atspausdintame straipsnyje „Lentvario miesto kolektyvinių sodų ateitis“ buvo rašyta apie nesklandumus šios bendrijos valdybos veikloje. Valdyba sumaniusi mokesčius ir nesugebėjusi išreikalauti iš sodininkų, skolininkus perdavė Skolų išieškojimo bendrovei, kuri skolas padvigubino ir sodininkai vietoje 200 litų privalėjo mokėti po 400 litų ir daugiau.

Sodininkai reikalavo sušaukti visuotinį susirinkimą ir apie susirinkimą informuoti  raštiškai visus bendrijos narius. Tačiau bendrijos valdyba tik kabina skelbimus Lentvario mieste ir siunčia žinutes el. paštu, bet el. pašto adresus turi mažuma  narių.  Kadangi ne visi bendrijos nariai gyvena Lentvaryje ir net ne Trakų rajone, sužinoti apie rengiamą susirinkimą jie neturi galimybių. Tuo naudojasi bendrijos valdybos nariai ir sprendimus priima bendrijos narių mažuma.

 

Neseniai iniciatyvinė grupė buvo surinkusi dalį bendrijos  „Žolynas“ sodininkų ir priėmė Pareiškimą :

„Sodininkų bendrijos nariai susirūpinę dabartinės „Žolynas“ valdybos veikla surengė susirinkimą, kuris įvyko 2014-04-09. Susirinkimo dalyviai  aparė dabartinę bendrijos būklę ir konstatavo, kad bendrijos veikla nepatenkinama ir pažeidžianti bendrijos įstatus bei bendrijos narių teises:

  1. Sodininkų bendrijos narių visuotiniai susirinkimai kviečiami neinformuojant visų bendrijos narių.
  2. Susirinkimai pradėti rengti ne patalpose, o laukuose „Prie įvažiavimo į sodus“, todėl dauguma sodininkų bendrijos narių fiziškai negali dalyvauti susirinkimuose, tokiomis sudėtingomis sąlygomis.
  3. Pradėtas rinkti mokestis, nors dauguma sodininkų bendrijos narių savo sklypuose, dėl nenutiesto vandentiekio, el. energijos ir kitų komunikacijų nevykdo jokios veiklos, o dabartiniu metu nutiesti komunikacijas, sodininkų bendrijos narių lėšomis, yra neracionalu, nes tai nepakeliama našta daugumai bendrijos narių.

.4. Nors ne visi bendrijos nariai buvo informuoti apie įvestą mokestį ir neperspėti apie sankcijas, visi nariai, kurie nemokėjo mokesčio buvo perduoti skolų išieškojimo bendrovei ir dabar iš jų reikalaujama dvigubai didesnę suma.

  1. Dauguma bendrijos narių neinformuoti, kuriam tikslui renkami mokesčiai ir kam jie naudojami.
  2.  Bendrijos nariams sunku susipažinti su buvusių sodininkų bendrijos susirinkimų dokumentais ir priimtais sprendimais.

 

Susirinkimo dalyviai nusprendė:

1. Sodininkų bendrijos „Žolynas‘ valdybai siūlo surengti visuotinį  bendrijos narių susirinkimą, ne laukuose, o patalpose, informuojant raštiškai visus bendrijos narius.

2. Visuotiniam susirinkimui pateikti Sodininkų bendrijos „Žolynas“ išsamią finansinę ataskaitą už 2010  2014 metus

3.Nutraukti mokesčių rinkimą.

4. Likviduoti Sodininkų bendriją „Žolynas“, kadangi bendrijos teritorija pateko į Lentvario miesto teritoriją ir atskiros, nuo bendros miesto infrastruktūros kūrimas yra neracionalus ir juridiškai nepateisinamas.

 

Susirinkimo dalyviai : R. Kuzma, R. Danauskienė, A. Miliauskas ir kt. (14  parašų).

Naujienos iš interneto