LIAUDIŠKŲ ŠOKIŲ GRUPĖ „LENDVARĖ“ ATSTOVAVO TRAKŲ RAJONUI JUODKALNIJOJE

Lentvario kultūros rūmų vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Lendvarė“ (vad. Rimutė Blikertienė) atstovavo Lentvariui ir visam Trakų rajonui XII tarptautiniame muzikos ir šokių festivalyje „Budva waves“ Juodkalnijoje, Budvoje

Rugpjūčio 19–24 dienomis Lentvario kultūros rūmų vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Lendvarė“ (vad. Rimutė Blikertienė) atstovavo Lentvariui ir visam Trakų rajonui XII tarptautiniame muzikos ir šokių festivalyje „Budva waves“ Juodkalnijoje, Budvoje.

Festivalio metu šokėjai dalijosi gerąja patirtimi, susipažino su Juodkalnijos, Graikijos, Turkijos ir kitų tautų kultūra, papročiais ir tradicijomis. Žinoma, susipažinę su kitomis kultūromis, garbingai pristatė lietuvių liaudies šokius ir tradicinį tautinį drabužį.

Kolektyvo vadovė R. Blikertienė džiaugiasi, kad mūsų kultūros savitumą ir išskirtinumą puikiai atskleidė liaudiškų šokių grupės „Lendvarė“ atnaujinta šokių programa, kuria ypač žavėjosi Balkanų šalys.

Šokių grupė buvo apdovanota padėkos raštu ir garsiais tarptautinės šokių arenos žiūrovų aplodismentais! Lentvario kultūros rūmai džiaugiasi ir didžiuojasi „Lendvarės“ pasiekimais bei dėkoja Trakų rajono savivaldybei už šios išvykos dalinį finansavimą.

 

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto