„Naujos kartos Lietuva“: beveik 20 tūkst. žmonių įgys aukštą pridėtinę vertę kuriančią kvalifikaciją ar kompetencijas

Skatinant į aukštą pridėtinę vertę orientuotą ekonomiką, įsibėgėjant automatizavimo ir skaitmenizavimo procesams organizacijose, atsiranda poreikis darbuotojams nuolat atnaujinti savo įgūdžius ar persikvalifikuoti. Pastebėta, kad asmenys, turintys darbo rinkoje tinkamą kvalifikaciją ir reikiamas kompetencijas, yra atsparesni neigiamiems ekonomikos pokyčiams, be to, jie geriau geba pasinaudoti atsirandančiomis naujomis galimybėmis.

Užimtumo tarnyba pradeda įgyvendinti Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ kvalifikacijų ir kompetencijų įgijimo priemonę. Planuojama, kad 2022-2026 metais aukštą pridėtinę vertę kuriančią kvalifikaciją ar kompetencijas įgys apie 19,4 tūkst. šalies gyventojų.

Aukštą pridėtinę vertę kuriančioms kvalifikacijoms ar kompetencijoms įgyti, prioritetą teikiant skaitmeninių įgūdžių įgijimui, numatyta skirti 76,6 mln. Eur. Vienam dalyviui vidutiniškai bus skiriama apie 4,6 tūkst. Eur: iš kurių – apie 2,2 tūkst. Eur mokymo paslaugoms finansuoti, o apie 2,1 tūkst. Eur – stipendijai mokėti, likusi dalis – kelionės, apgyvendinimo, sveikatos tikrinimo išlaidoms kompensuoti.

Tai puiki galimybė tiek šiuo metu ieškantiems darbo, nedirbantiems, tiek užimtiems žmonėms mokytis ir įgyti aukštą pridėtinę vertę kuriančias kvalifikacijas ir kompetencijas pagal profesinio mokymo programas ir jų modulius, neformaliojo suaugusiųjų švietimo programas, tarp jų – programas, parengtas pagal aukštojo mokslo modulius. Siekiant dalyvauti priemonėje, jau galima kreiptis į artimiausią Užimtumo tarnybos klientų aptarnavimo skyrių savo mieste. Kontaktus rasite ČIA.

Užimti asmenys galės pasinaudoti platesniu paramos mokymuisi priemonių spektru nei iki šiol. Jie turės galimybę įgyti aukštą pridėtinę vertę kuriančias kvalifikacijas ar kompetencijas mokydamiesi pameistrystės būdu, siekti pripažinti jų neformaliojo švietimo ir savišvietos būdu įgytas kompetencijas, pasinaudoti neformaliojo suaugusiųjų švietimo galimybėmis.

Minėtų mokymo paslaugų teikėjai, tarp jų ir aukštosios mokyklos, jau gali kreiptis į Užimtumo tarnybą, siūlydami mokymo paslaugas pagal mokymo programas, kurios suteikia aukštą pridėtinę vertę kuriančias kvalifikacijas ar kompetencijas.

 

Šaltinis – https://socmin.lrv.lt/lt/naujienos/naujos-kartos-lietuva-beveik-20-tukst-zmoniu-igys-auksta-pridetine-verte-kuriancia-kvalifikacija-ar-kompetencijas

Naujienos iš interneto