Prasmingos ir originalios dovanos: ką padovanoti brangiam žmogui?

PR

Kiekvieną iš mūsų supa žmonės, šeimos nariai, giminės ar artimi draugai, kurie mums yra labai brangūs ir svarbūs. Šie žmonės padaro mūsų gyvenimą linksmesnį, smagesnį ir šviesesnį. Galime drąsiai teigti, kad kiekvienas iš mūsų stengiamės šiuos žmones nudžiuginti, palepinti ar kitaip nustebinti. Vis dėlto, atėjus svarbiai progai, gimtadieniui, Kalėdoms ar kitai prasmingai progai, dažniausiai, pritrūkstame idėjų: ką padovanoti brangiam žmogui? Nesinori padovanoti to, kas vėliau namuose rinktų dulkes, o taip pat to, kuo žmogus ne tik neapsidžiaugtų, bet ir praktiškai nepanaudotų. Ir iš tiesų, rasti prasmingą, bet tuo pat metu originalią dovaną gali būti tikrai sunku. Prekių ir idėjų pasirinkimas yra toks didelis, kad kiekvienas gali lengvai pasiklysti ir susimaišyti. Na, o šiame straipsnyje pateiksime kelias idėjas, kurios gali būti naudingos tiems, kurie brangiam žmogui nori padovanoti kažką ne tik originalaus, bet ir prasmingo. 

Viskas priklauso nuo dovanos gavėjo

Pirmiausia, norint brangiam žmogui padovanoti gerą, prasmingą, bet ir originalią dovaną, reikėtų atsižvelgti į patį žmogų. Dovanos pasirinkimas tikrai priklauso nuo jos gavėjo. Niekas neleis sumeluoti, kad dovana, kuri tinka tėčiui, tiks ir geriausiam draugui ar atvirkščiai. Vyresni žmonės, tėvai, seneliai, dažniausiai, mėgsta apgalvotas ir itin praktiškas dovanas, kurias jie gali panaudoti patys. Vyrams patinka įvairūs įrankiai, jų rinkiniai. Tie, kurie domisi mašinomis, dažniausiai, apsidžiaugia gavę ir automobilio priežiūros priemonių. Moterims puikia dovana gali tapti ne tik kvepalai, bet ir įvairi kosmetika, odos priežiūros priemonės. Tuo tarpu, jaunesni žmonės, dažniau apsidžiaugia gavę ne daiktą, o dovaną, kuri sukuria įvykius, prisiminimus. Tai gali būti ir dovanų kuponas šuoliui su parašiutu ir kitos pramogos, kurios įsimena visam gyvenimui ir palieka neišdildomus įspūdžius. Žinoma, absoliutinti nereikėtų, nes visi žmonės yra skirtingi. Tačiau, viskas priklauso ir nuo turimų pomėgių. Jei žmogus mėgsta skaityti knygas, knyga tikrai gali tapti puikia dovana. Lygiai taip pat, meniškos sielos žmonėms puikia, originalia dovana gali tapti piešimas pagal skaičius. Tai rinkinys, kuriame randamas paveikslas, nuorodos padedančios tapyti ir piešti kūrinius, paveikslus pagal skaičius. Tokia dovana bus ne tik dovana, kuri leis užsiimti mėgstama, raminančia veikla, bet ir dovana, kuria žmogus vėliau galės papuošti savo namus. Žinoma, nereikėtų pamiršti ir daugybės kitų originalių dovanų, kurios gali patikti daugeliui. Tai įvairūs stalo žaidimai, galvosūkiai, rankdarbių rinkiniai, kurie ne tik džiugina, bet ir leidžia smagiai praleisti laiką, lavina tam tikrus įgūdžius. Na, o jei dovanos gavėjas yra vaikas, lavinamieji, edukaciniai žaislai, įvairūs konstruktoriai bus šauni dovana, leidžianti ir žaisti ir mokytis. 

Suasmenintos ir originalios dovanos – gera idėja 

Tam, kad dovanos gavėjas pasijaustų dar ypatingesnis, labiau mylimas ir gerbiamas, suasmeninta dovana gali būti itin geras pasirinkimas. Tokios dovanos, šiomis dienomis, yra itin populiarios ir mėgiamos. Puikia, suasmeninta ir originalia dovana gali tapti ne tik vardinis puodelis, bet ir marškinėliai, džemperis ar pagalvėlė. Tokią dovaną galima dovanoti ne tik per gimtadienį, bet ir kitomis svarbiomis progomis, pavyzdžiui, tėčiui – tėvo dienos proga ar mamai – mamos dienos proga. Negana to, kad tokios dovanos yra originalios, dažniausiai, jos būna ir linksmos ar net sentimentalios. 

Didelė suma nėra lygu gerai dovanai 

Galiausiai, atminkite, kad didelė pinigų suma, išleista dovanai, ne visada garantuoja, kad dovana bus gera. Kartais, geriausios ir brangiausios dovanos yra neišmatuojamos pinigų suma. Puikia dovana gali tapti ir originalus, sentimentalus knygos skirtukas, gražus puodelis ar kita smulkmena. Svarbu, kad dovana būtų dovanojama nuoširdžiai, su noru nudžiuginti, o ne pasipuikuoti. Tuo pat metu, nebrangi, bet sentimentali ir širdžiai artima dovana neįpareigos ir gavėjo, nesukels nepatogumo jausmo. Tai reiškia, kad renkant dovaną brangiam žmogui, reikėtų nuodugniai apgalvoti pasirinkimus, atsižvelgti į žmogaus pomėgius, norus, charakterį, o ne aklai rinktis tai, kas brangu. 

Platų ir įvairų dovanų pasirinkimą tikrai rasite varle.lt internetinėje parduotuvėje. Apsilankykite: https://www.varle.lt/dovanos/ ir išrinkite geriausią dovaną, brangiam žmogui!

Naujienos iš interneto