Festivalis „Užutrakio vakarai“ kviečia mėgautis vasara su muzika

Vienas iš Trakus bei Lietuvą reprezentuojančių renginių, puoselėjantis muzikos meną ir kultūros paveldo vertybes – tarptautinis muzikos festivalis „Užutrakio vakarai“ – liepos 10 dieną pradeda jau aštuonioliktąją muzikinę Užutrakio vasarą. Šįmetis festivalis savo pasirodymais pažymi gražų jubiliejinį Trakų 700-ąjį gimtadienį. 

Viename įspūdingiausių Lietuvos istorinių dvarų koncertai vyks kiekvieną savaitgalį įvairiose dvaro sodybos erdvėse – pernai pradėjusioje veikti Europos salėje, kurią ypač pamėgo publika, neprilygstamoje terasoje su vaizdu į Trakų pilį, elegantiškoje dvaro rūmų Baltojoje salėje, Trakų bazilikoje. Festivalio koncertai vyks ir Paluknio bažnyčioje bei Birštono kurhauze. Šie koncertai ir koncertas Trakų bazilikoje – nemokami.

Kaip ir kasmet, festivalio scenoje pasirodys žymiausi Lietuvos atlikėjai ir svečiai iš užsienio. Baigiamasis koncertas bus skirtas kovojančiai Ukrainai, kuriame pasirodys šios šalies muzikantai su kolegomis iš Lietuvos ir specialiai atvyksiančiais iš Anglijos atlikėjais.

Išsami programa: www.uzutrakiovakarai.lt,  bilietus galima įsigyti https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/xviii-tarptautinis-muzikos-festivalis-uzutrakio-vakarai-78967/

Festivalį remia Lietuvos kultūros taryba, Trakų rajono savivaldybė, globoja Seimo narė Edita Rudelienė. Festivalio partneris – Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija.

„Užutrakio vakarų“ informacija

Naujienos iš interneto