Darbą pradėjo naujoji Trakų ligoninės direktorė Dangutė Mikutienė

Trakų ligoninės direktorė Dangutė Mikutienė

Darbą pradėjo darbą konkursą į Trakų ligoninės vadovo pareigas laimėjusi Dangutė Mikutienė. D. Mikutienė lig šiol visuomenei buvo labiau pažįstama kaip politikė, beveik dvidešimt metų dirbusi Seimo nare. Tačiau ir būdama politikoje D. Mikutienė buvo įsigilinusi ir įsitraukusi į medicinos sritį.

D. Mikutienė, 1984 m. baigusi Panevėžio J. Balčikonio vidurinę mokyklą, 1984–1988 m. studijavo tuomečiame Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos Teatro fakultete ir įgijo režisierės specialybę. 2007 m. baigė Mykolo Romerio universiteto magistrantūros studijas ir įgijo viešojo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį. Jos magistro mokslinio darbo tema –   „Psichosocialinių darbo veiksnių valdymas pirminės sveikatos priežiūros sektoriuje“.

1989–1999 m. dirbo Trakų kultūros rūmuose režisiere, 2000–2003 m. buvo Trakų rajono savivaldybės tarybos narė. 2000–2016 m. – LR Seimo narė,  dirbo Seimo Sveikatos reikalų komitete, buvo renkama komiteto pirmininke. Todėl neatsitiktinai ji aktyviai įsitraukė į projektus, seminarus, konferencijas, artimai susijusius su medicinos, sveikos gyvensenos, psichologinės pagalbos, moterų veiklos bei pagalbos joms, šeimos gerovės ir kt. temas.

Jos aktyvus darbas visuomenei įvertintas įvairiais, taip pat reikšmingais valstybiniais bei tarptautiniais apdovanojimais. Prieš kelis metus(2017m.) D. Mikutienė buvo apdovanota Japonijos Tekančios saulės ordinu už nuopelnus vystant draugiškus santykius ir tarpusavio supratingumą tarp Japonijos ir Lietuvos.

Tikėtina, kas D. Mikutienės sukaupta patirtis padės tobulinti ir gerinti Trakų ligoninės veiklą, suteiks naujo proveržio.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto