Kelių direkcija kviečia bendruomenes dalyvauti konkurse

Valstybės įmonė Lietuvos automobilių kelių direkcija (toliau – Kelių direkcija) primena, kad tęsiasi paraiškų dalyvauti saugaus eismo konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023 m.“ pateikimas ir kviečia Lietuvos kaimų ir miestelių bendruomenes aktyviau registruotis, organizuoti saugaus eismo renginius. Bendruomenės, norinčios dalyvauti Konkurse, paraiškas gali teikti nuo 2022 m. gegužės mėn. iki birželio 30 d.

Įpusėjus birželiui, paraiškas dalyvauti konkurse jau pateikė 36 bendruomenės iš 16 savivaldybių. Aktyviausiai registravosi bendruomenės iš Panevėžio rajono ir miesto savivaldybių (12 bendruomenių), Raseinių rajono savivaldybės (8 bendruomenės), Šakių rajono savivaldybės (4 bendruomenės). Panevėžio rajono bendruomenių sąjunga konkurse planuoja dalyvauti ir vadovauti net septynias šio rajono bendruomenes vienijančiam bendruomenių susivienijimui.

Šio konkurso tikslas – šviesti bendruomenių narius saugaus eismo klausimais, siekiant mažinti keliuose nukentėjusių žmonių skaičių. Bendruomenės kviečiamos organizuoti įvairias veiklas, kurių metu bendruomenių nariai būti skatinami saugiai ir atsakingai elgtis kelyje, kūrybingai priminti Kelių eismo taisyklės ir jų laikytis.

„Kviečiame bendruomenes, kurios dar svarsto, ar dalyvauti konkurse, neabejoti ir registruotis. Šis konkursas – ne tik proga suburti bendruomenės narius bendrai veiklai, bet ir prisiminti ar pakartoti saugaus elgesio kelyje taisykles. Kiekvienas renginys, pokalbis, akcija saugaus eismo tema yra labai vertingi, nes ši edukacinė veikla padeda ugdyti atsakingą eismo dalyvį ir prisideda prie eismo įvykių skaičiaus mažėjimo, išsaugotų žmonių gyvybių“, – kalbėjo Kelių direkcijos direktorius Remigijus Lipkevičius.

Konkurse dalyvauti kviečiamos pavienės bendruomenės arba bendruomenių susivienijimai, t. y. neformalios bendruomenių grupės, vienijančios ne mažiau kaip 4 bendruomenes, pareiškusias norą dalyvauti bendruomenių susivienijimo bendrame projekte. Kiekviena konkurse dalyvaujanti bendruomenė nuo paraiškos pateikimo dienos iki 2023 m. rugsėjo 30 d. turės įgyvendinti ne mažiau kaip tris saugaus eismo renginius.

Vėliau Kelių direkcijos sudaryta ekspertų grupė vertins įgyvendintus renginius pagal tam tikrus kriterijus, pavyzdžiui, saugaus eismo propagavimo turinį, tikslines auditorijas, kūrybiškumą, originalumą ir pan. Daugiausia balų surinkusioms bendruomenėms bus skiriamos premijos. Konkurso rezultatai bus paskelbti ir prizininkai bus apdovanoti iki 2023 m. lapkričio 30 d.

Daugiau informacijos apie Konkursą rasite Kelių direkcijos tinklapyje.

Konkursas „Eismo saugumas bendruomenėse“ yra daugiausia dalyvių suburiantis tiesioginės komunikacijos projektas, unikalus tuo, jog pačios bendruomenės įvairių renginių metu kūrybiškai ir įtraukiančiai edukuoja savo narius saugaus eismo temomis.

Naujienos iš interneto