Lentvario pradinė mokykla atidarė išskirtinę sporto salę

Naujojoje Lentvario pradinės mokyklos sporto salėje – puikios sąlygos sportuoti. Sigitos Nemeikaitės nuotr. 

Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, nepaprasta šventė aplankė Lentvario pradinę mokyklą. Tądien atidaryta originali sporto salė, kurios jau pavydi bene visos Lietuvos vaikai.

Salė pastatyta pagal išskirtinį, būtent mažiesiems lentvariečiams pritaikytą architekto Lauryno Ivinskio projektą. Ją puošia neįprasti apvalūs langai, pro kuriuos liejasi įstabi medžių žaluma. Galima sakyti, pro langus žvelgia gyvos gamtos paveikslai. Salės statyboje panaudoti modernūs sprendimai ir technologijos.

Salės atidaryme dalyvavo rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, mero pavaduotojas Jonas Kietavičius, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Abucevičienė, direktorės pavaduotoja Dovilė Daudaitė, Seimo narės Editos Rudelienės padėjėjos Inesa Židonytė, Aušrinė Lukošiūtė-Aleksandravičienė, mokyklos bendruomenė. Visus į mokyklos mokinių koncertą, o paskui –  į naująją salę sukvietė mokyklos direktorė Ona Ramanauskienė.

Perkerpama sporto salės atidarymo simbolinė raudona juostelė (iš kairės): UAB „Auksta“ vadovas Remigijus Šalnys, Lentvario pradinės mokyklos direktorė Ona Ramanauskienė, Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, mero pavaduotojas Jonas Kietavičius, administracijos  direktorė Jolanta Abucevičienė. Sigitos Nemeikaitės nuotr. 

Atidarant salę architektas L. Ivinskis džiaugėsi, kad rajono savivaldybės administracija nepabūgo neįprastų projektinių sprendinių ir todėl salė yra išskirtinė, neprimena paprasčiausio sandėlio. Ji puikiai pritaikyta ne tik sportuoti. Antrajame aukšte yra net biblioteka, skaitykla, kabinetai. Stikliniu koridoriumi salė jungiasi su mokyklos pastatu. Ir vaikus, ir jų tėvelius, ir mokytojus su nuostabia švente sveikino rajono savivaldybės meras A. Šatevičius, kiti savivaldybės vadovai, Seimo narės Editos Rudelienės padėjėja I. Židonytė, mokyklos bendruomenės atstovai.

„Lentvario pradinės mokyklos sporto salė – tai ilgai lauktas ir svarbus projektas visai Lentvario bendruomenei. Salė galės būti naudojama ne tik formaliajam ugdymui, bet ir didės neformaliojo ugdymo įvairovė. Mums svarbu, kad atlieptume tiek mokyklinukų, tiek tėvelių lūkesčius, didintume teikiamų paslaugų kokybę. Džiugu, kad mūsų jaunieji gyventojai jau gali džiaugtis puikia šiuolaikiška sale“, – sakė rajono savivaldybės meras A. Šatevičius.

Salės statybos darbus atliko bendrovė „Auksta“, jų vertė apie 1 mln. eurų, pastatyta vien rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

Trakų rajono savivaldybės informacija

 

PR

Daugiau: sportinė apranga

Naujienos iš interneto