Būdai, padėsiantys vaikui greičiau užmigti

PR

Jei esate naujai iškepti tėveliai ir nuo kūdikio gimimo dar nebuvo nė vienos nakties, kuomet galėjote bent vidutiniškai gerai išsimiegoti, tikrai nesate vieni. Bemiegės naktys daugeliui tėvų yra vienas didžiausių iššūkių, su kuriuo jie susiduria ir prie kurio reikia priprasti, gimus vaikeliui. Kaip bebūtų, tai tikrai nereiškia, jog taip bus visuomet – iš tiesų yra keli patarimai, kurie gali padėti vaikui greičiau užmigti bei kuriuos galima lengvai pritaikyti kasdienybėje. Žinoma, atminkite, jog kiekvienas kūdikis yra skirtingas, todėl, koks metodas geriausiai suveiks jam, galite išsiaiškinti tik eksperimentavimo būdu. Na, o visi būdai, galintys padėti vaikui greičiau užmigti – šiame straipsnyje. 

Pasistenkite susidaryti miego režimą

Nors naujagimiai miega 16 ar daugiau valandų per parą, tačiau vos po kelias valandas vienu miegelio metu. Natūralu, jog pirmosiomis savaitėmis ar mėnesiais pasiekti nuoseklų miego režimą gali būti sunku ar net neįmanoma, bet kūdikiui augant, tai tikrai taps kur kas lengviau. Žinoma, labai svarbu, jog kūdikio miegojimo režimas būtų sudarytas taip, jog tiktų abiem tėvams, todėl pradžioje rekomenduojama susitarti, kuriomis naktimis kuris iš jūsų bus atsakingas už budėjimą ir naktinį kėlimąsi prie kūdikio. 

Dalinkitės kambariu, bet ne lova

Gydytojai rekomenduoja, jog kūdikis bent pirmus 6 savo gyvenimo mėnesius ar iki pirmųjų metų miegotų tame pačiame kambaryje kaip ir tėvai, tačiau ne toje pačioje lovoje. Miegojimas viename kambaryje bus patogus sprendimas, jei kūdikis yra žindomas  mamos pienu, taip pat tai leidžia kūdikiui užmigti gilesniam ir ilgesniam miegui, yra sumažinama staigios kūdikių mirties sindromo rizika. Galbūt atrodys neįtikėtina, tačiau tėvų buvimas šalia vaikui išties daug reiškia – tai sureguliuoja jo kvėpavimą, temperatūrą ir stiprina nervų sistemą. Tiesa, kad mažyliui miegoti lovelėje būtų maloniau, galite pasirūpinti ir migduku. Migdukas internetu – išties geras pasirinkimas, norint, kad kūdikis jaustųsi kuo ramiau ir saugiau. 

Palaikykite vėsą

Dar vienas puikus patarimas – kambaryje, kuriame vaikas miega, palaikykite pastovią ir ne per aukštą temperatūrą. Idealiausia, jei ji būtų nuo 20 iki 22 laipsnių. Tai taip reiškia, jog kūdikio nereikėtų per šiltai aprengti –  iš pradžių pabandykite vos vieną sluoksnį drabužių ir specialų, kūdikiams skirtą miegmaišį. Pastebėję, jog kūdikiui per vėsu, reguliuokite kūdikio temperatūrą ir komforto lygį papildomais drabužėlių sluoksniais. Be to, labai svarbu ir tai, kurioje kambario vietoje stovi kūdikio lovelė. Nerekomenduojama jos statyti prie kondicionierių ar radiatorių, kadangi staigūs temperatūros pokyčiai gali sutrikdyti ir net išgąsdinti kūdikį. Negana to, lovytę statykite toliau nuo langų, kad kūdikį apsaugotumėte nuo skersvėjų ar triukšmo, sklindančio iš lauko. 

Pasitelkite į pagalbą garsą

Jei jūsų namai yra netoliese triukšmingos gatvės, jei namuose gyvena daugiau asmenų, natūralu, jog tam tikri pašaliniai garsai gali būti ta priežastis, dėl ko vaikas neužmiega. Tokiu atveju jums itin pasitarnauti gali balto triukšmo prietaisas, kuris užgoš visus nereikalingus ir blaškančius garsus. Iš tiesų šis baltas triukšmas kūdikiams gali priminti buvimą mamos gimdoje, o tai neabejotinai asocijuojasi su saugumu ir ramybe. Galvodami, kur pastatyti šį prietaisą, turėkite omenyje, jog geriausia vieta jam – tolimiausias kambario kampas bei žemiausia padėtis. Kadangi kūdikio ausytės yra labai jautrios, nesinorėtų joms pakenkti. 

Tinkama vaiko kambario aplinka

Kuomet vaikui sukaks 6 mėnesiai, galite po truputį jį pratinti prie nuosavo kambario. Bent vieną kartą per dieną paguldykite vaiką naujame jo kambaryje – tokiu būdu jis po truputį susipažins su jo aplinka, o  kuomet ateis laikas visiškai į jį persikelti, nebus sukuriamas didelis šokas vaikui. Žinoma, norint, jog vaikas savo kambaryje jaustųsi kaip įmanoma geriau, būtinai pasirūpinkite jo jaukumu. Papildykite vaiko erdvę tokiais elementais kaip: vaikiška patalynė, lavinamieji kilimėliai kūdikiams, supamas arkliukas, barškučiai ir kitais jį dominančiais daiktais. Be to, nepamirškite kambaryje žaisti su vaiku ir ne miego metu. Tokiu būdu nuosavas kambarys neatrodys toks bauginantis ir svetimas. 

Taigi, tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas ir kažkurį iš šių patarimų pamėginsite pritaikyti savo kasdienybėje. Nepamirškite – nebijokite eksperimentuoti, kadangi tik taip geriausiai suprasite, kas vaikui geriausiai veikia. Sėkmės!

Naujienos iš interneto