- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Kaip pasirinkti tinkamą vasarinę darbo aprangą?

PR

Vieni dirba ofisuose, kur karštomis vasaros dienomis išsigelbėti padeda oro kondicionieriai, kiti, tuo tarpu, alinantį ir ne visada malonų karštį turi ištverti dirbdami lauke. Žinoma, darbas yra darbas, o prasto – tikrai nėra. Galime kliautis ir visiems puikiai žinoma, kartais banaliai skambančia, bet, iš tiesų, tikrą tiesą pasakančia fraze: nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. Tad, panašiai yra ir su darbu lauke. Pasirinkus tinkamą darbo aprangą, net karštą dieną, darbas lauke gali būti ne toks varginantis. Specialiai tam tikriems darbams, specialybėms skirti darbo rūbai, apsauginiai drabužiai padeda vasaros dienomis dirbti saugiai, efektyviai, patogiai. Šie drabužiai garantuoja, kad kiekvienas gali jaustis patogiai, o platus ir įvairus jų pasirinkimas užtikrina, kad kiekvienas, bet kurios profesijos atstovas, ras sau tinkamą, vasarinę darbo aprangą. Na, o šiame straipsnyje aptarsime tai, kaip tokią pasirinkti ir kokie jos elementai – svarbiausi.

Kodėl vasarinė, darbinė apranga yra svarbi?

Artėjant vasarai, šiltajam sezonui itin svarbu pasirūpinti ir tinkamo darbo apranga. Ji be galo svarbi ir net būtina tiems, kurie dirba lauke, atvirose erdvėse. Dažnai, tai statybininkai, kelininkai, įvairiose apželdinimo, sodininkystės srityse dirbantys žmonės. Apranga privalo būti tinkama, ne tik dėl, to, kad atrodytumėte tvarkingai ar jaustumėtės patogiai, bet ir dėl to, kad neperkaistumėte, apsisaugotumėte nuo pavojingų saulės spindulių. Nors daugelis apie tai net nepagalvoja, ilgas laikas praleistas lauke, saulėje gali turėti daug neigiamos įtakos sveikatai. Tad, apsisaugoti nuo kenksmingų, pavojingų spindulių, darbo metu, yra ne tik svarbu, bet ir būtina. Dėl šios priežasties, itin svarbu pasirinkti kokybiškos, kvėpuoti leidžiančios medžiagos, medvilninės, bambuko, drabužius. Žinoma, priklausomai nuo to, koks yra darbo pobūdis, kur dirbate, gali reikėti ir specifinės aprangos, pavyzdžiui, marškinėlių ilgomis rankovėmis, drabužių su atšvaitais. Tačiau, tam tikri darbo aprangos elementai, dažniausiai, išlieka vienodi.

Darbo šortai ar kelnės? 

Vienas iš svarbiausių ir populiariausių darbo rūbų – kelnės. Tačiau, atėjus vasarai, dalis pasirenka trumpesnes kelnių versijas – šortus. Darbo šortai, panašiai kaip ir kelnės, pasižymi patvarumu, patogumu, tiesiog, labiau apnuogina kojas. Na, o tai, daugelyje sričių gali būti didelis minusas. Dažnu atveju, darbo šortai yra tinkami toms specialybėms, kur nėra dirbama su pavojingomis medžiagomis, chemikalais, karščiu. Kokybiški, patvarūs darbo šortai [1] garantuos patogų, efektyvų darbą, o jei jie turi ir gilias, patogias kišenes, jie bus ir praktiški. Dažniausiai, darbo šortus dėvi ne tik tie, kurie vasaros metu dirba uždarose patalpose, bet ir statybininkai, kelininkai. Tiesa, pastariesiems reikėtų pasirinkti tokius, kurie yra apsiūti atšvaitais arba yra pagaminti iš šviesą atspindinčių medžiagų, kad suteiktų daugiau matomumo. Patvariausi bus šortai, kurie yra pagaminti iš medvilnės ir poliesterio mišinio. Ši medžiaga – be galo patvari, lengvai valoma, o taip pat, leidžia efektyviai kvėpuoti odai. Tiesa, tiems, kurie su šortais dirbti negali, reikėtų pasirinkti lengvas, nestoras darbines kelnes. Jos pilnai apsaugos kojas  nuo susižeidimų ir saulės spindulių.

Lengvi marškinėliai – būtinas vasarinės darbo aprangos elementas 

Lengvi, odai kvėpuoti leidžiantys ir prakaitą efektyviai sugeriantys darbo marškinėliai [2] – neatsiejama, būtina vasarinės darbo aprangos dalis. Jie apsaugo nuo saulės, o tuo pat metu, neleidžia kūnui perkaisti. Geriausia medžiaga – medvilnė. Ji lengviausia, efektyviausiai sugeria prakaitą ir leidžia odai kvėpuoti. Žinoma, galima rasti ir medvilnės bei poliesterio mišinio marškinėlių, kurie puikiai atstumia prakaitą. Tačiau, pastarieji yra kiek sunkesni. Naudinga paminėti ir tai, kad darbo marškinėliai gali būti ilgomis arba trumpomis rankovėmis. Iš esmės, ilgarankoviai – saugesnis pasirinkimas, kadangi, jie apsaugo didesnį plotą kūno nuo saulės spindulių. Tačiau, dirbant ten, kur tiesioginės saulės tenka mažiau, marškinėliai trumpomis rankovėmis bus geras pasirinkimas. Nepamirškite spalvos. Pasirinkę šviesių spalvų aprangą nesukaisite taip stipriai, tačiau, tokie rūbai neapsaugos nuo UV spindulių taip, kaip juodi. Tad, geriausias pasirinkimas – aukso viduriukas, kažkas tarp šviesaus ir tamsaus. Pavyzdžiui, mėlynos spalvos darbo marškinėliai neleis sukaisti, o taip pat, apsaugos ir nuo UV spindulių.  

Galvos apsauga – būtina 

Dirbantys lauke turėtų nepamiršti, kokia svarbi ir reikalinga yra galvos bei akių apsauga. Išsirinkę tinkamus darbo drabužius nepamirškite įsigyti ir apsaugos akims, galvai. Lengva kepurė arba šalmas, priklausomai nuo specialybės, darbo specifikos, apsaugos galvą nuo karščio, spindulių, smūgių ir gali padėti užkirsti kelią tam tikroms sveikatos problemoms. Tuo tarpu, kokybiški akiniai nuo saulės suteiks daugiau matomumo, leis efektyviau dirbti, kadangi, saulė neakins ir savo spinduliais negadins regos.

Varle.lt internetinėje parduotuvėje rasite itin platų, įvairų darbo drabužių asortimentą, už prieinamą kainą. Apsilankykite ir įsigykite patogiausius ir kokybiškiausius darbo rūbus!