Annos Geniušienės fortepijono rečitalis Trakų pilyje

Koncertų ciklas „Klasika Trakuose“ bendradarbiaudamas kartu su Trakų kultūros rūmais ir Trakų istorijos muziejumi gegužės 21 d. 19 val. Trakų Salos pilies Didžiojoje menėje kviečia į pianistės Annos Geniušienės solo rečitalį.

Anna Geniušienė pradėjo fortepijono studijas būdama šešerių metų. Ji baigė Maskvos valstybinę konservatoriją 2015 m., O 2018 m. baigė magistro studijas Karališkojoje muzikos akademijoje (Londonas) profesoriaus Christopherio Eltono klasėje. Iki šiol svarbiausi Annos pasiekimai tarptautinėje arenoje buvo Leeds pianistų konkurso finalas 2018 m. rugsėjo mėn. ir Čaikovskio tarptautinio pianistų konkurso pusfinalis 2019, kuriuos transliavo medici.tv.

Ji taip pat pelnė trečiąjį prizą 2017 metais vykusiame tarptautiniame Feruccio Busoni pianistų konkurse – taip pat laimėjo tris papildomus prizus: kamerinės muzikos atlikimo, publikos simpatijų ir jaunųjų muzikų žiuri prizą. Quartetto di Cremona, kurie akomponavo Annai viename iš turų, pasiūlė jai galimybę koncertuoti Busoni festivalyje. Annos debiutinis kompaktinis diskas su Rachmaninovo Etudes-Tableaux op.33 ir Prokofjevo sonata Nr.8 išleistas LINN Records 2020 m. liepą.

Anna jau nemažai koncertavo didelėse koncertų salėse, tokiose kaip Didžioji Maskvos konservatorijos salė, Leeds miesto rotušė, Nacionalinė koncertų salė Dubline, Meno muziejus Tel Avive, Konzerthaus „Neue Welt“, Sala Greppi Milane ir Berlyno filharmonijos kamerinė salė.

Būdama aktyvi meistriškumo kursų dalyvė, Anna buvo išrinkta dalyvauti tarptautiniame muzikantų seminare „Prussia Cove“ (2017) ir „Imogen Cooper Music Trust“ (2018), kur dirbo su daugeliu garsių menininkų, įskaitant Ferencą Radosą, Kirilą Gersteiną, Ritą Wagner, Klausą Hellwigą, Tamasą Ungarą, Stepheną Hough ir Paulą Lewisą. Annos pianistės karjera tampa vis įvairiapusiškesnė, jos atsidavimas kamerinei muzikai yra pagrindinis, įskaitant fortepijono dueto repertuarą su vyru Luku Geniušu ir glaudų bendradarbiavimą su Quartetto di Cremona.

Programa:

Joseph Haydn – Sonata Hob. XVI:42 D-dur
Stephen Hough – Fanfare Tocatta
Sergei Rachmaninov – Etudes-Tableaux op.33
Verdi-Liszt – Danza Sacra (lot. „Šventasis šokis“) ir Duetto Finale iš operos „Aida“
Sergei Prokofiev – Sonata nr. 8 op. 84 (2 ir 3 dalys)

Koncertas nemokamas. Koncerto metu bus renkamos aukos Ukrainos žmonėms.

Naujienos iš interneto