Palydėję balandį šokio žingsneliu, gegužę pasitikome muzikos garsų sąskambiais

Lentvariečiai paskutinįjį pavasario mėnesį pasitiko renginių apsuptyje. Balandžio 29 d. Lentvario kultūros rūmų erdvės buvo pilnos žiūrovų šypsenų, juoko bei plojimų, skirtų jaunimo muzikos ir šokių šventės „Batų natos“ dalyviams.

Tądien koncertiniai pasirodymai buvo skirti ne tik Tarptautinei šokio dienai atminti, tačiau ir paskelbti simbolinį startą Lietuvos jaunimo metų renginių maratonui Lentvaryje. Simbolinis, nes tą pačią dieną vyko nacionalinis jaunimo metų atidarymas Vilniuje. Dar 2021 metų viduryje LR Seimas 2022-uosius metus paskelbė Lietuvos jaunimo metais, o Europos Parlamentas paskelbė Europos jaunimo metais ir sudarė unikalią galimybę atkreipti dėmesį į jaunimo politiką tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu. Pagrindinė jaunimo metų tema – jaunimo įgalinimas. Šio uždavinio įgyvendinimo siekia ir Lentvario kultūros rūmai: norime kuo plačiau įgalinti mūsų jaunimą veikti, kurti ir aktyviau įsitraukti į rajono gyvenimą, taip pat mūsų durys yra atviros norinčiam savanoriauti ir atrasti save kultūros srityje jaunuoliui.

Jaunimo renginį atidarę įkvepiančiais valdžios atstovų: Trakų rajono savivaldybės mero Andriaus Šatevičiaus ir LR Seimo nario Kęstučio Vilkausko – sveikinimais, kiek vėliau žavėjomės šokėjų grupe iš Vilniaus „Lindy-Hop“ (vadovė Daiva Veliutytė) bei svečiais iš Trakų – tai Saulės šokių studijos šokėjų grupėmis: Mini, Kids ir Besties (vadovė Saulė Dambrauskienė). Šventėje skambėjo ir muzika, atliekama jaunųjų atlikėjų: sesių Gabrielės ir Deimantės Pareščiūčių, Gabrielės Zagarenko bei Nojaus Saliamorio.

Nuaidėjus Lentvario kultūros rūmus sudrebinusiai jaunimo šventei, gegužę pasitikome klasikinės gitaros muzikos akordais, dedikuotais mūsų artimiausiam žmogui – mamai. Lietuvoje mamas ir močiutes sveikiname pirmąjį gegužės sekmadienį, o šiais metais ši šventė sutapo ir su pirmąja gegužės diena. Būtent tądien kvietėme mamas, močiutes bei krikšto mamas į klasikinės gitaros muzikos koncertą „Ačiū, Mama!“. Koncerto metu mamas apdovanojome ne tik gyva muzika, kurią atliko klasikinės gitaros muzikos vėliavnešys Lentvaryje Aleksandras Šubinas, bet ir rožių žiedais.

Palydėję balandį šokio žingsneliu ir pasitikę gegužę klasikinės muzikos akordais, tariame ačiū renginius lankantiems žiūrovams, kuriančiam jaunimui, jį ugdančioms švietimo įstaigoms bei meno vadovams. Išskirtinė padėka skrieja klasikinės gitaros muzikos mokytojui Aleksandrui Šubinui už puikų pasirodymą – dovaną – mamoms. Taip pat nepamirštame mūsų renginių partnerių bei rėmėjų, dėkojame Trakų rajono savivaldybei ir Lentvario parapijos namams.

Nors pavasaris skaičiuoja paskutiniąsias dienas, tačiau tikimės, kad jas praleisite Lentvario kultūros rūmų renginiuose! Iki susimatymo!

Lentvario kultūros rūmų
kultūrinių renginių organizatorė
Auksė Podrezaitė

Organizatorių nuotraukos

Naujienos iš interneto