Prezidento apdovanojimas lentvarietei Onai Liesienei

Lentvarietė Ona Liesienė kartu su LR Prezidentu Gitanu Nausėda ir savo sūnumis Kazimiru (kairėje) ir Vladu. LR Prezidento kanceliarijos nuotr. /Robertas Dačkus

Balandžio 29 d. LR Prezidentas Gitanas Nausėda artėjančios Motinos dienos proga apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu lentvarietę Oną Liesienę. 

Ona Liesienė gimė 1925 gruodžio 10 d. Ukmergėje. Ten baigė Ukmergės pradžios mokyklą. Jaunystėje, po Antrojo pasaulinio karo, padėdavo Lietuvos partizanams kovoti su sovietų valdžia – kepė duoną, apsirūpindavo vaistais, tvarsčiais, skalbė rūbus.  Vėliau Ona sukūrė sėkmingą šeimą. Su vyru susilaukė  6 vaikų, deja vieno jų neteko. 1950 metais  šeima persikėlė gyventi į Lentvarį, kur vyrui buvo pasiūlytas darbas. Po aštuoniolikos bendro gyvenimo metų sutuoktinis mirė. Ona viena augino penkis vaikus, dirbo ir  vedė savo ūkį.  Po 1991 metų aktyviai dalyvavo miesto ir bažnyčios veikloje. Ona yra  Lietuvos kariuomenes veteranų ir valstybės švenčių eisenų organizatorė.

Su pirmąja ponia Diana Nausėdiene

Ona džiaugiasi 5 sūnnumis, 13 vaikaičių ir 12 provaikaičių. Šiuo metu jai – 96 – eri. Iki šiol  su mama prie bendro stalo  renkasi visa gausi šeima.

Liudmila Belikova,  specialistė socialiniam darbui Lentvario seniūnijoje

Naujienos iš interneto