Įmonių iš Rusijos persikėlimas į Lietuvą neatitinka visuomenės lūkesčių. Leidimas stabdomas

Ekonomikos ir inovacijų ministerija sustabdė naujų tarpininkavimo raštų išdavimą į Lietuvą persikelti norinčioms  tarptautinėms kompanijoms iš Rusijos.

„Visos tarptautinės kompanijos, kurios palieka Rusiją, turėjo daugiau negu mėnesį laiko apsispręsti, į kurią valstybę ketina perkelti savo biurus. Nors mūsų šalies tarnybos užtikrina itin griežtą kiekvienos atvykstančios bendrovės ir asmens patikrą, tačiau šiandien įmonių persikėlimas į Lietuvą neatitinka visuomenės lūkesčių. Todėl stabdome tarpininkavimo raštų išdavimą tarptautinėms kompanijoms, kurios savo atstovybes turėjo Rusijoje. Pažymėtina, kad su rusiško kapitalo įmonėmis Lietuva niekada nedirbo ir jų nekvietė“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Perkelti savo biurus į Lietuvą svarstė iki penkių tarptautinių Rusijoje veikusių kompanijų, kurių bendras darbuotojų skaičius siekė iki trijų šimtų asmenų. Dauguma jų veikė informacinių technologijų sektoriuje.

„Norėčiau padėkoti visoms atsakingoms institucijoms: Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai, Migracijos departamentui, Policijos departamentui, Užsienio reikalų ministerijai, Vidaus reikalų ministerijai, Valstybės saugumo departamentui, Valstybės sienos apsaugos tarnybai, kurie prisidėjo prie įmonių ir su jais atvykstančių darbuotojų bei jų šeimos narių patikrinimo. Operatyvus tarnybų darbas tik patvirtina, kad Lietuvos nacionaliniu saugumu rūpinasi profesionalai“, – pridūrė ministrė.

Iki kovo pabaigos į Lietuvą persikėlė 3 nedidelės tarptautinės kompanijos, anksčiau veikusios Rusijoje, bet savo atstovybes turėjusios ir Lietuvoje, dalis jų darbuotojų bei šeimos narių, kurių bendras skaičius nesiekia šimto žmonių. Visi šie asmenys perėjo būtinas patikras.

eimin.lrv.lt inf.

Naujienos iš interneto