Kovo 11-ąją klasikinės gitaros muzikos skambesiai džiugino lentvariečių širdis

Lentvario kultūros rūmai kvietė lentvariečius švęsti Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dieną savo gimtajame mieste – Lentvaryje. Nepriklausomos Lietuvos istorijos 32-uosius metus pasitikome Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje aukojamose Šventosiose Mišiose.

Bendros maldos metu Lentvario parapijos klebonas kun. Gintaras Petronis kvietė melstis ne tik už Lietuvos nepriklausomybę, bet ir maldomis palaikyti kovojančius Ukrainos gyventojus. Šventąsias Mišias užbaigus Lietuvos valstybės himno akordais, bendruomenės nariai skubėjo ne namo, o į klasikinės gitaros muzikos koncertą Lentvario kultūros rūmuose.

Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dienai skirtas koncertas prasidėjo himnų akordais: renginio vedėja Auksė Podrezaitė kvietė giedoti ne tik Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“, bet ir solidarizuotis mintimis su ukrainiečiais, skambant Ukrainos valstybės himnui. Kovo 11-ąją drauge minėjo ne tik gausus būrys lentvariečių, bet ir atvykę valdžios atstovai: Lietuvos Respublikos Seimo nariai: Edita Rudelienė ir Kęstutis Vilkauskas, Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, mero pavaduotojas Jonas Kietavičius, tarybos narės: Teresa Solovjova ir Inesa Židonytė, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas. Iškilmingai prasidėjus renginiui, nuskambėjo svečių sveikinimai, priminę, kad Kovo 11-oji mums simbolizuoja ryžtą ir drąsą ir būtent dėl šios priežasties nepriklausomos Lietuvos istorijai svarbią dieną privalome būti kaip niekada vieningi, puoselėti ir vertinti Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę bei palaikyti to siekiančius ukrainiečius.

Po rimties ir susikaupimo akimirkos prasidėjo klasikinės gitaros muzikos koncertas, kurio metu muzikinę programą atliko patyręs muzikinės scenos atstovas, klasikinės gitaros muzikos vėliavos nešėjas Aleksandras Šubin. Profesionalui akomponavo pradedantys atrasti klasikinės gitaros skambesio magiją jaunuoliai: Lurda Vaičiulytė, Cezaris Šerpytis ir Artur Vasilšenko. Gitaros skambesiai džiugino klausytojų širdis, mintimis nuskraidindami į skirtingus pasaulio kampelius. Be to, pasirodymo metu skambėjo ne tik žinomi muzikiniai kūriniai, bet ir eilės, kurias deklamavo jaunoji skaitovė Sofija Šubina.

Dėkojame visiems susirinkusiems ir šventusiems Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dieną Lentvaryje! Mūsų nepriklausomybė jau skaičiuoja ketvirtą dešimtmetį, todėl jauskimės laisvi ir nepriklausomi, dalinkimės džiaugsmu ir pasiekimais, tikėkime šviesia ateitimi.

 

Lentvario kultūros rūmų kultūrinių renginių organizatorė Auksė Podrezaitė

Naujienos iš interneto