Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginiai nuvilnijo ir Lentvaryje

Vasario 16-ąją miestai ir miesteliai kvietė bendruomenes švęsti Lietuvos gimtadienį. Ne išimtis buvo ir Lentvaris: trečiadienio rytą lentvariečiai keliavo Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios link, kurioje buvo aukojamos Šventosios Mišios. Lentvariečiai, rankose laikydami Lietuvos trispalves, meldėsi už Lietuvos valstybės šviesią ateitį, o pamaldų metu giedojęs Grigiškių Šventosios Dvasios bažnyčios choras, vadovaujamas Jevgenijaus Barkovskio, savo balsais šią iškilmingą dieną padarė dar šventiškesne.

Po Šventųjų Mišių niekas neskubėjo skirstytis, kadangi Lentvario choras „Viltis“ (vad. Jevgenij Barkovskij) savo patriotinėmis giesmėmis simboliškai atidarė šventinį koncertą „Vienybės žiedas“, kurio koncertinė programa tęsėsi Lentvario kultūros rūmų scenoje. Džiaugiamės, kad Lietuvos valstybės atkūrimo dieną drauge šventė ne tik gausus būrys lentvariečių, bet ir atvykę svečiai: Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, mero pavaduotojas Jonas Kietavičius, tarybos narė Teresa Solovjova, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Abucevičienė, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas ir klebonas kun. Gintaras Petronis.

Vėliau, kiek po vidudienio, bendruomenės nariai ir svečiai, šventinės nuotaikos ir trispalvės vedini, sugūžėjo į Lentvario kultūros rūmuose vykusį šventinį koncertą „Vienybės žiedas“. Šią reikšmingą dieną šventėme drauge ir toliau tvirtai žengėme į nepriklausomos Lietuvos ateitį, puoselėdami jau 104 metus žydintį Lietuvos vienybės žiedą. Šis žiedas pražydo ryškiausiomis šokių ir dainų spalvomis rūmų scenoje: liaudiško šokio žingsneliais žavėjo Lentvario moterų liaudiškų šokių grupė „Verpstė“ ir Lentvario kultūros rūmų vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Lendvarė“ (vad. Rimutė Blikertienė), o patriotinėmis dainomis ir senosiomis giesmėmis žavėjo Lentvario lietuvių liaudies dainų ansamblis „Klevinė“ ir Lentvario folkloro ansamblis „Volunga“ (vad. Inga Okuškienė).

Renginio metu lietuvių poetų kūrybą atskleidė jaunieji Lentvario skaitovai: Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos atstovė Gabija Sabonytė, Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos moksleiviai: Gabriela Jankovska ir Daniel Šepet. Skaitovų tarpe sužibėjo jauniausiasis dalyvis – Lentvario „Versmės“ gimnazijos antros klasės mokinys Airidas Kutyrev, deklamavęs Vyčio Nemumėlio „Tėvelis nupiešė man Vytį“.

Dėkojame visiems susirinkusiems ir šventusiems Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Lentvaryje!

Lentvario kultūros rūmų inf.

Naujienos iš interneto