- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Pagrindiniai kriterijai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis akumuliatorių

PR

[1]

Visai nesvarbu, ar apie automobilių priežiūrą nusimanome daug ar mažai, faktas, jog automobilio akumuliatorius yra be galo svarbus daugmaž žinomas visiems. Atėjus laikui šią detalę pakeisti vertėtų neskubėti ir kuo daugiau pasidomėti apie įvairias pirkinio ypatybes. Tai į ką atsižvelgti reikėtų labiausiai, kai svarstome, kokį akumuliatorių pirkti?

Akumuliatoriaus talpa

Pats pirmas dalykas, kurį turėtumėte išsiaiškinti – kokia yra Jūsų automobilio gamintojo siūloma akumuliatoriaus talpa. Svarbu atsiminti, kad ji yra matuojama ampervalandėmis (trumpai – Ah). Laikydamiesi specialistų rekomendacijų tikrai nesuklysite. Visgi, jei automobilyje turite nemažai papildomai elektrą naudojančių prietaisų, nieko baisaus yra įsigyti šiek tiek talpesnį akumuliatorių. Svarbiausia taisyklė – akumuliatoriaus talpa gali būti tiek mažesnė, tiek didesnė nei siūloma, tačiau skirtumas negali viršyti dešimties procentų nuo gamintojo siūlomos.

Akumuliatoriaus dydis

Kad ir kaip svarbu į tokį pirkinį savo transporto priemonei žiūrėti iš techninės pusės, kartais tokie paprasti dalykai kaip tinkami matmenys būna pamiršti. Na ir kas, kad akumuliatorius yra tinkamos talpos ir galios, jei jis yra per didelis? Kai kurie gamintojai reikiamus išmatavimus pateikia internetinėse svetainėse ar net knygelėse apie tam tikrus automobilių modelius. Neapsigaukite, atsirinkite tinkamą informaciją arba paprasčiausiai patys išsimatuokite akumuliatoriaus dėklą pašalindami seną įrenginį.

Akumuliatoriaus būklė

Nemaža dalis vairuotojų bando taupyti ir ieško pigesnių variantų pirkdami detales savo automobiliui. Kalbant konkrečiai apie tokius pavyzdžius renkantis akumuliatorių, tai neretai baigiasi liūdnai. Juk kertiniai aspektai – akumuliatoriaus amžius bei prekinis ženklas. Kuo naujesnis akumuliatorius, tuo ilgiau jį turėsite ir tuo puikiau jis atliks savo darbą. Geriausia yra pirkti tokias detales, kurios yra apie šešių mėnesių senumo ar mažiau. Žinoma, jei esate įsitikinę, jog akumuliatorius buvo prižiūrėtas, o pardavėjas yra patikimas, galite rinktis ir tokį variantą, kuris yra daug pigesnis. Tiesiog nepamirškite, kad ši detalė net ir nenaudojama ir sandėliuojama gana greitai praranda savo vertę.

Jei klausimas „kokį akumuliatorių pirkti?“ vis dar liko neatsakytas, rekomenduojame perskaityti šį straipsnį: https://www.autoera.lt/cms/Kaip-pasirinkti-kok%c4%af-akumuliatori%c5%b3-pirkti [2]