Projekto „Šok su žvaigžde“ dalyvė Jomantė Šležaitė-Paukštė: „Reikia sukaupti visas jėgas ir vidinius išteklius“

Trečiasis LRT projekto „Šok su žvaigžde“ sezonas smagiais šokių žingsneliais jau pasiekė pusfinalį. Čia šį šeštadienį, gruodžio 18 d., ant parketo suksis keturios stipriausios projekto poros, kurios dar kartą stos į kovą ir mėgins užkariauti ne tik komisijos žiūri, bet ir žiūrovų širdis. Visų mūsų nuoširdaus palaikymo tikisi ir operos solistės Jomantės Šležaitės-Paukštės ir lentvariečio Rafalo Narkevič pora. Šįkart „Klevų alėja“ kalbina žaviąją Jomantę.

 

Šoka Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič

Pirmiausia norėtume Jus pristatyti skaitytojams. Papasakokite apie save?

Esu gimusi ir augusi Tauragėje, tad tvirtai vadinu save žemaite, nes užsispyrimas yra tikrai įgimtas. Nuo pat vaikystės buvau kitokia ir ypač meniška. Visada mačiau pasaulį kitokį: kupiną meniškumo ir gėrio. Nuo penkerių metų pradėjau savo kelią scenoje ir kaip daugumos mažylių pirmasis pasirodymas buvo „Dainų dainelėje“. Taip ir gimė noras dainuoti bei būti scenoje, nuo kurios nenužengiu ir iki šios dienos. Pabaigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studijas bei vokalo studiją Štutgarte (Vokietija) pradėjau dainuoti įvairiuose pasaulio ir Lietuvos teatruose. Pastaruosius kelerius metus esu grįžusi į Lietuvą ir šiuo metu ne tik dainuoju ir vedu įvairius renginius, bet ir dirbu Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kur kuriu savo muzikinę tinklalaidę „Laikas muzikai“ ir organizuoju įvairius koncertus.

Šiuo metu laisvalaikis vienareikšmiškai susijęs tik su šokiais, bet neseniai esu atradusi aistrą tapybai ir projektui pasibaigus jau lauks trys naujos parodos. O kur dar knygos ar kelionės!

Esate operos solistė. Ar iš karto priėmėte pasiūlymą dalyvauti šiame projekte? Ar buvote iki tol susidūrusi su šokiais?

Pasiūlymą šokti šiame projekte gavau ne pirmą kartą, bet tik šiais metais susiklostė visos aplinkybės ir štai aš čia. Tai – vienas geriausių mano gyvenimo sprendimų, nes tokio vidinio džiaugsmo seniai neturėjau, o ir išpildžiau savo vaikystės svajonę šokti pramoginius šokius. Kai atsikėliau gyventi į Vilnių, pradėjau lankyti Solo Latino šokius, vėliau pradėjome šokti su vyru, tad šokiai mažiau daugiau lydi mane jau kelerius metus. O po projekto ruošiuosi tuo užsiimti profesionaliau ir labiau.

Kokios naujos patirties įgijote šio projekto metu?

Šis projektas yra ne tik laimė, kaip jau ir minėjau, bet ir didelis fizinių jėgų išbandymas, kuo buvau suabejojusi dar prieš jam prasidedant. Pasirodo, jėgų turiu daugiau negu maniau. Žinoma, tai – ir puikus valios bei kantrybės išbandymas. Be to, susipažinau su puikiais žmonėmis, o su savo partneriu Rafalu tapome puikiais draugais ir, tikiuosi, kad ši draugystė išliks ne vienerius metus.

 

Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič

Jau dešimt televizijos laidų, dešimt šeštadienio vakarų, žiūrovai stebi ir palaiko Jūsų su Rafalu porą. Kokiomis nuotaikomis gyvenate šią savaitę ir keliaujate į pusfinalį?

Esame labai pakiliai nusiteikę. Pasiekėme daugiau negu manėme. Juk mūsų planas – dalyvauti daugiausia penkiose laidose.) Bet dabar, likus vienam žingsniui iki prizinių vietų skyrimo, reikia sukaupti visas jėgas ir vidinius išteklius. Nuėjus tiek daug belieka padėti paskutinį ir galutinį žingsnį į finalą.

 

Šį šeštadienį Jūsų laukia pusfinalis. Kiekvienas žingsnelis – aukso vertės. Žiūrovai nekantriai laukia, tai ką gi ką mes išvysime?

Šį šeštadienį priminsime savo poros teatrinį įvaizdį, šoksime lėtą valsą. O laisvasis šokis tegul lieka staigmena.

 

Dėkojame už pokalbį ir nuoširdžiai palaikome Jūsų porą!

 

Kalbėjosi

 Jolanta ZAKAREVIČIŪTĖ

Edvardo Blaževič | LRT nuotr.

Naujienos iš interneto