- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Vilniuje įvyko iškilminga Lietuvos kariuomenės rikiuotė ir paradas su sąjungininkais

[1]

Lietuvos kariuomenės dienos proga lapkričio 23-ąją Vilniaus Katedros aikštėje įvyko iškilminga Lietuvos kariuomenės dienai skirta karių rikiuotė. Jos metu sveikinimo žodį taręs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas padėkojo kariams ir už paramą suvaldant COVID-19 bei nelegalios migracijos krizes.

„Šiandien dėkojame tiems, kurie yra pasiryžę paaukoti šiandieną dėl visų mūsų rytojaus. Turime kasdien nepamiršti, didžiuotis ir atiduoti pagarbą kariams, Lietuvos sūnums ir dukroms, kurie prisiekė saugoti ir ginti mus bei mūsų valstybę nuo įvairiausių grėsmių.

[2]

Mūsų kariai vieningai teikė pagalbą sveikatos apsaugos sistemai, valdant COVID-19 plitimo grėsmę. Šiandien jie stovi hibridinio karo priešakinėse linijose, saugodami ne tik Lietuvą, bet visą Europos Sąjungą nuo bandymų ardyti ir silpninti dešimtmečius kurtą vienybę“, – kalbėjo ministras.

A. Anušauskas pabrėžė, kad šiuo metu Lietuva turi stiprią, aprūpintą ir profesionalią kariuomenę, modernią ginkluotę ir didžiausią šalies istorijoje sąjungininkų paramą. Vis dėlto ministras įsitikinęs, kad tobulėti dar yra kur.

[3]

„Tikiu, kad galime dar daugiau ir geriau. Dėdami pastangas stiprinant tarptautinius įsipareigojimus, efektyvinant vidinius sistemos procesus taip, kad šie maksimaliai atlieptų kariuomenės poreikius ir per pilietinį ugdymą didinant visuomenės atsparumą šiuolaikinėms grėsmėms.“

Iškilmingoje rikiuotėje dalyvavo aukščiausia šalies ir kariuomenės vadovybė, rikuotėje stovėjo visų Lietuvos kariuomenės pajėgų ir karinių dalinių būriai. Po rikiuotės Katedros aikštėje Lietuvos kariai kartu su Lietuvoje dislokuotais sąjungininkų kariais pražygiavo Gedimino prospektu iki Nepriklausomybės aikštės.

[4]

Prieš prasidedant rikiuotei Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė dalyvavo Šv. Mišiose Lietuvos kariuomenės Šv. Ignoto bažnyčioje.

Vaizdo medžiagahttps://we.tl/t-063Od5lnfw [5]

KAM/G.Maksimovicz-Alkema nuotr.