„Nenuobodžiauk!“ šaltais rudens vakarais

Net dvi Trakų rajono bibliotekos: Rūdiškių biblioteka ir Lentvario miesto viešoji biblioteka kviečia nenuobodžiauti šaltais rudens vakarais ir prisijungti prie tęstinio daug dėmesio ir palankių atsiliepimų sulaukusio nuotaikingo kūrybinio ir pažintinio projekto „Nenuobodžiauk!“.

Bendradarbiaujant su aštuoniomis Trakų, Radviliškio, Raseinių, Zarasų, Širvintų rajonų, Visagino ir Rietavo savivaldybių viešosiomis bibliotekomis profesionalūs pripažinti ir pradedantys menininkai bei kultūros kūrėjai, prestižinių įvairių sričių nacionalinių ir tarptautinių premijų laureatai, Lietuvos ir tarptautinių konkursų nugalėtojai ir laureatai kviečia vaikus, jaunimą ir suaugusius visuomenės narius į nuotaikingą kūrybinį nuotykį skaitmeninėje erdvėje.

Kartu kurti ir pažinti kūrybos džiaugsmą virtualioje aplinkoje jau pakvietė rašytoja, 2018 ir 2019 Metų knygos paaugliams autorė, daugkartinė premijų laureatė Ilona Ežerinytė. Jos kūrybinio rašymo dirbtuves rasite paspaudę šią nuorodą: https://www.youtube.com/watch?v=cQTqLChKy78.

Fotografė, Lietuvos fotomenininkų sąjungos narė, Lietuvos ir tarptautinių konkursų nugalėtoja ir laureatė, personalinių ir grupinių parodų Lietuvoje dalyvė Vilija Visockienė kviečia į karpinių dirbtuves: https://www.youtube.com/watch?v=sxKHleWQdUY.

Jaunosios kartos atstovė, pradedanti iliustratorė Gustė Bačiulytė tamsiems vakarams siūlo išsilankstyti Žvaigždžių žibintą: https://drive.google.com/file/d/18pcc-XmRW_IQE4jLTSrEWHVsgtxMPFY4/view.

Autorė Rasa Bačiulienė, kurios dvikalbių patarlių knygų serija „Kol gyveni, tol ir mokaisi“ 2019 metais tarptautinėje Londono knygų mugėje buvo nominuota „International Excellence Awards“ tarp trijų geriausių pasaulyje, kviečia į nuotaikingus patarlių žaidimus „Taisyk roges vasarą…“ https://kahoot.it/challenge/506d0647-c0ca-4f4d-901c-455630e272a2_1633276208241: ir „Kaip pasiklosi, taip…“ https://kahoot.it/challenge/02643484?challenge-id=506d0647-c0ca-4f4d-901c-455630e272a2_1634537690282.

Etnologas, mokslo istorikas, Jono Basanavičiaus premijos laureatas profesorius Libertas Klimka pakvies pasiklausyti istorijos apie laikrodžius; o vertėja, geriausio vertimo paaugliams laureatė Indrė Klimkaitė supažindins su rašytoja Mirjam Pressler ir jos knyga „Natano vaikai“. Ir dar Jūsų laukia keletas siurprizų, kurių visų čia neatskleisime.

Kas antrą savaitę iki pat Naujųjų Metų kartu su autoriais ir kultūros kūrėjais galėsime pasinerti į pažinimo ir kūrybinį nuotykį virtualioje erdvėje. Sekite informaciją Trakų rajono Rūdiškių bibliotekos ir Trakų rajono Lentvario miesto bibliotekos, o taip pat Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos,  Rietavo Irenėjaus Oginskio bibliotekos, Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos, Zarasų rajono Dusetų Kazimiero Būgos bibliotekos, Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos, Visagino viešosios bibliotekos ir VšĮ „Pamėginčiaus“ tinkluose. Smagaus kūrybinio ir pažintinio nuotykio!

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Projekto organizatoriai

Naujienos iš interneto