Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos Mokinių taryba inicijavo projektą „Jaunieji verslininkai“

Ic klasės mokiniai lankėsi Rūdiškėse esančioje šeimos įmonėje „Picų lobynas“

XXI a. investavimo ir verslumo reikšmė vis didėja, todėl  Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos Mokinių taryba inicijavo projektą „Jaunieji verslininkai“, kurio tikslas yra pagilinti gimnazistų žinias apie verslumą ir ateities profesijas. Projektas skirtas I–IV kl. mokiniams, kurie jau planuoja savo karjerą, renkasi, kur studijuoti ir mąsto apie tai, ką veiks gyvenime.

Pirmoji projektinė veikla vyko spalio 12 d. Ji buvo skirta III klasių mokiniams.  Užsiėmimą vedė Lietuvos karjeros specialistų asociacijos vadovė Daiva Šilienė. Paskaitos metu moksleiviai mokėsi pažinti save ir išmokti atrasti kelią į savo tolimesnio gyvenimo sėkmę. Taip pat jie susipažino su šiuolaikine verslo kultūra, svarbiausiomis XXI a. būdo savybėmis, kurios yra ir bus reikalingos norint pasiekti karjeros aukštumas.

Antrame projekto „Jaunieji verslininkai“ etape gimnazijoje vyko susitikimas su ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto atstovu A. Solovej. Šio renginio metu II ir IV kl. mokiniai ne tik susipažino su ISM Vadybos ir ekonomikos universitetu, jo teikiamomis galimybėmis, bet ir sužinojo, kaip reikėtų  pradėti atrasti karjeros galimybes, orientuotis darbo rinkoje ir kaip prisistatyti, gyvenimo aprašymo subtilybes bei  pagrindinius motyvacinio laiško rašymo akcentus.

Vienas iš projekto tikslų buvo įgalinti mokinius imtis iniciatyvos kurti savo verslą išnaudojant savo gebėjimus bei pomėgius.  Projektą užbaigė Ic klasės išvyka į Rūdiškėse esančią šeimos įmonę „Picų lobynas“.  Kūrybinių dirbtuvių metu įmonės direktorė papasakojo visą nueitą kelią nuo idėjos pradžios iki verslo įkūrimo bei visus individualaus verslo ypatumus. O vėliau pakvietė mokinius išbandyti savo jėgas kepant picas.

Inicijuojant projektą „Jaunieji verslininkai“ ir vykdant jo veiklas Mokinių tarybos nariai, kuruojami direktorės pavaduotojos ugdymui Vitos Sadauskienės, susidūrė su įvairiais iššūkiais ir neįprastomis situacijomis, daug ką suprato ir išmoko. Gal ne vieno jauno žmogaus galvoje gimė mintis apie galimą savo verslą. Reikia tikėtis, kad anksčiau ar vėliau svajonės virs realybe.

Vita SADAUSKIENĖ

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui

Autorės nuotraukos

Naujienos iš interneto