Kokios dovanos visuomet nudžiugina vaikus?

PR

Gauti dovanų patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems, tačiau išrinkti tinkamą dovaną ne visada yra taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Būtent todėl šį kartą pakalbėkime apie tai, kokios dovanos labiausiai džiugina vaikus: galbūt pateiktos idėjos padės jums kur kas paprasčiau apsispręsti.

Pliušinis žaislas

Pliušiniai žaislai džiugina įvairaus amžiaus vaikus – ir darželinukus, ir jau lankančius mokyklą. Jei nuspręstumėte įteikti būtent tokią dovaną, turėtumėte įvertinti, ar žaislas neturi labai smulkių ar blogai pritvirtintų detalių, kurias vaikas gali įkvėpti ar nuryti. Psichologai pataria mažiems vaikams nedovanoti tokių žaislų, kurie yra didesni už patį vaiką, nes toks žaislas vaikui gali kelti baimę.

Knygelės

Šiandien prekyboje galime rasti ir tokių knygelių, kurios prikaustytų net ir pačių didžiausių nenuoramų dėmesį. Puikiu pasirinkimu gali būti knygelės su įvairiais interaktyviais elementais, iškiliomis detalėmis, lipdukais, ir t.t. Jei vaikas dar nemoka skaityti, jam labiausiai patiks tokios knygelės, kurios padeda atrasti pažinimo džiaugsmą, todėl tikrai nesuklysite padovanodami knygą su įvairiais netikėtais elementais.

Nauji drabužiai: taip ar ne?

Nors dalis vaikų naujų drabužių apskritai nelaiko dovana, tačiau tuomet, jei įteiksite marškinėlius su vaiko mėgstamo personažo aplikacija, požiūris gali tikrai pasikeisti. Taip pat vaiką gali nudžiuginti įvairūs originalūs aksesuarai su mėgstamo filmuko herojais, gyvūnais, ir t.t. Parduotuvėse tikrai galėsite rasti platų originalių drabužių ir aksesuarų pasirinkimą, tad ir tokia dovana gali tikrai maloniai nustebinti.

Lavinamieji žaislai

Įvairūs edukaciniai žaislai taip pat gali nudžiuginti vaikus, todėl pasvarstykite ir apie tokią dovanos idėją. Jei nuspręsite įteikti lavinamąjį žaislą, pasidomėkite, kokio amžiaus vaikams jis yra skirtas, įsitikinkite, kad jis atitinka vaiko gebėjimus, ir t.t. Taip pat galite pagalvoti, ko šiuo metu vaikui yra svarbu išmokti: galbūt jam aktualu mokytis skaityti ir rašyti, o gal jam reikia lavinti smulkiosios motorikos įgūdžius?

Vaikiški indai

Dauguma vaikų nori turėti atskirus indus, iš kurių valgyti ir gerti yra paprasčiausiai… skaniau. Būtent todėl galite apgalvoti ir tokią dovanos idėją: vaikui tikrai patiks gauti lėkštę  ar puodelį su mylimu personažu ar kitokia aplikacija. Jei indus dovanosite labai mažiems vaikams, geriausia rinktis tokius, kurie pagaminti iš nedūžtančių medžiagų.

Lauko pramogų inventorius

Nors vis daugiau vaikų mieliau renkasi laisvalaikį prie televizoriaus ar kompiuterio, tačiau jie tikrai rinksis aktyvų laisvalaikį, jei tam bus tinkama paskata. Jei norite, kad vaikai daugiau mankštintųsi ir daugiau laiko praleistų lauke, galite padovanoti komandiniams žaidimams skirtą kamuolį, badmintono raketes, supynes, batutą, dviratuką, paspirtuką, riedučius, baseiną,  ir  t. t. Pasirinkimo galimybių yra tikrai nemažai, tad viskas priklausys nuo jūsų finansinių galimybių.

Kūrybiniai rinkiniai

Dauguma vaikų labai mėgsta ką nors kurti, todėl įvairūs kūrybiniai rinkiniai taip pat gali būti viena geriausių dovanos idėjų. Pavyzdžiui, puikia pasirinkimo galimybe gali būti piešimo rinkiniai: galite net neabejoti, kad tokią dovaną vaikas norės išbandyti tuojau pat! Įvairių kūrybinių rinkinių pasirinkimas yra ganėtinai didelis, todėl jums tereikia atsižvelgti į vaiko pomėgius, ir tai jums tikrai padės išrinkti pačią tinkamiausią dovaną.

Naujienos iš interneto