Šokėjas Rafal Narkevič – apie šokius, pomėgius ir ateities planus

Spalio 9 d. prasidėjo trečiasis LRT projekto „Šok su žvaigžde“ sezonas, kuriame dalyvauja lentvarietis Rafal Narkevič su operos soliste, tapytoja, tarptautinių dainavimo konkursų laureate Jomante Šležaite-Paukšte. Jau du šeštadienio vakarus televizijos žiūrovai galėjo gerėtis nuostabiais jų šokių pasirodymais.

„Klevų alėja“ nutarė pristatyti skaitytojams mūsų kraštietį bei kviečia palaikyti Jomantės ir Rafalo porą šokių projekte.

Rafal Narkevič ir Jomantė Šležaitė-Paukštė šoka lėtą valsą LRT projekte „Šok su žvaigžde“ (I laida)                                                                                                                                                                                                                                   Edvardo Blaževič LRT nuotr.

Gal galėtumėte trumpai papasakoti skaitytojams apie save?

Gimiau ir augau Trakų rajone. Kai man buvo 3 metai, su šeima atsikraustėme į Lentvarį. Čia augau ir praleidau visą savo vaikystę, lankiau darželį ir įvairius būrelius. Baigiau Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnaziją (tuo metu – vidurinė mokykla).

Dar antroje klasėje pradėjote lankyti šokių būrelį. Kodėl būtent ši sporto šaka Jus sužavėjo? Gal galėtumėte prisiminti, pas kokius pedagogus mokėtės, kur tobulinote savo įgūdžius?

Mokykloje gavau pakvietimą dalyvauti nemokamoje treniruotėje šokių studijoje „Gija“, kurios vadovė yra Loreta Januškienė. Kodėl sužavėjo? Tai buvo smagus laiko praleidimo būdas, nes šoko nemažai pažįstamų lentvariečių. Kartu tai buvo ir savęs ugdymo metas. Po to kiek vėliau teko gan rimtai pakalbėti su tėvais. Iškilo pagrindinis klausimas, kaip aš rimtai žiūriu į šokius ir ar norėčiau susieti savo ateitį su šiuo amatu. Nusprendėme, kad imsiuosi šios veiklos profesionaliai sportinių šokių klube „Ratuto“ Vilniuje, kurio vadovai yra Virginijus ir Aušrelė Visockai bei Eglė Visockaitė-Damaševičienė. Buvo labai nedrąsu, kadangi perėjau į kitą klubą, kur nieko nežinojau, vaikai labai daug ir gerai šoko. Džiaugiuosi, kad iš pradžių iš Lentvario buvome keturiese, vežiojo mus tėvai pakaitomis, tai buvo kiek smagiau bei drąsiau. Perėjimas buvo sunkus, galvojau net apie šokių metimą, bet šeima bei treneriai mane palaikė ir neleido man nusukti nuo šio kelio, už tai esu kiekvienam be galo dėkingas.

Kokios savybės yra reikalingos, norint būti profesionaliu šokėju ir kas yra sunkiausia šioje srityje?

Manau, kad svarbiausias dalykas, kaip ir bet kurioje kitoje veikloje, yra jausti aistrą. Su šiuo jausmu drauge žengia ir kitos savybės – noras siekti rezultato bei tobulėti, o iš pastarųjų atsiranda darbštumas ir užsispyrimas. Džiaugiuosi, kad perėjau visą tą kelią ir šiandieną esu ten, kur esu, nes šokiai mano asmenybės formavimosi metu atliko išties didelį vaidmenį. Per tuos metus buvo visko, dabar, kai prisimenu, šypsausi. Vyko nors ir sunkios, bet smagios vakarinės praktinės treniruotės, buvo organizuojamos individualios pamokos su treneriais iš užsienio, stovyklos, varžybos tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Smagūs laikai buvo.

Antroje LRT projekto „Šok su žvaigžde“ laidoje Rafalo ir Jomantės porai komisija skyrė daugiausiai balų                                    Justino Stacevičiaus LRT nuotr.

Nors daugiau kaip 10 metų sukotės ant parketo, šiuo metu dirbate draudimo rizikos specialistu. Reiškias, Jūsų studijos buvo susijusios ne su šokiais? Kodėl?

Visiškai susieti gyvenimo vien tik su šokiais nenorėjau, nes turėjau lūkestį įgyti dar vieną profesiją. Baigiau Vilniaus universiteto Vadybos ir verslo administravimo bakalaurą (draudimo atšaką). Atlikau praktiką draudimo brokerių bendrovėje (UADBB BALTO LINK), taip ir likau šioje srityje. Čia man patinka, nes darbas nėra monotoniškas bei manau, kad atradau tobulą harmoniją – dieną dirbu biure, o vakarą leidžiu su šokiais.

Kaip treneris dirbu šokių studijoje „Žvaigždžių takas“. Čia vedu užsiėmimus solo merginų grupėms ir pramoginių šokių porose grupei.
Vasarą sulaukiu pasiūlymų iš jaunavedžių – paruošiu vieną kitą vestuvinį šokį.

Taip pat dar turiu kelis kitus pomėgius, kurie nėra susiję su šokių pasauliu. Priklausau modelių agentūrai „Major Amber Models“. Ši veikla yra skirta visiškai savo malonumui, rimtai neužsiimu ir į užsienį nevažiuoju. Gaunu vieną kitą pasiūlymą dalyvauti fotosesijoje ar kokiame nors filmavime Lietuvoje. Tai irgi yra vis šiokia tokia įvairovė.

Taip pat esu užsiregistravęs aktorių agentūrose, tad retkarčiais nueinu į vieną kitą atranką ir būna, kad pasiseka ir mane pasirenka filmuotis arba fotografuotis kokioje nors reklamoje ar atlikti antraplanį vaidmenį seriale ar filme.

Iki paskelbiant karantiną, esu vaidinęs Domino teatro spektakliuose „Maša ir lokys“ bei „Paryžiaus katedra“.

Taip pat esu dalyvavęs TV3 projekte „Chorų karai“ bei praėjusių metų LRT projekto „Šok su žvaigžde“ antrajame sezone.

Taip pat žaidžiu krepšinį VKL (Vilniaus krepšinio lyga).

Pirmoje laidoje „Šok su žvaigžde“ Jus su Jomante atlikote lėtą valsą, o antroje – Jūsų sambos pasirodymas nepaliko abejingų ir komisija skyrė daugiausiai balų – net 27. Gal galėtumėte atskleisti, kaip vyksta pasiruošimas kiekvienai laidai ir kas Jums padeda?

Su Jomante stengiamės kuo daugiau padaryti patys, kad mūsų pasirodymai būtų mums kuo artimesni, nes tada yra paprasčiau juos „išgyventi“, nes kai eini į sceną, žiūrovas juk viską labai gerai mato ir atskiria, kas tikra, o kas ne. Dar sunku pasakyti, bet manau, kad turime šiokį tokį savo stilių. Mums talkina ir didžiulė komanda, kuri padeda mums įgyvendinti mūsų sumanymus. Turime dizainerius, kurie rūpinasi, kad būtume tinkamai ir gražiai aprengti. Už tai esame dėkingi Ruslanui Rybakovui, kuriam padeda Goda Blockytė.

Taip pat yra choreografai, iš kurių galime pasisemti idėjų ir kurie pasiryžę padėti turbūt net ir vidury nakties. Tad norėtume padėkoti Kęstučiui Andrijevskiui ir Mantui Svirskiui.

Ir be abejo mums padeda visa LRT komanda, pradedant nuo siužetų kūrėjų komandos ir baigiant prodiuseriais bei visais kitais darbuotojais, kurie pasirūpina kiekviena mūsų užgaida.

Džiaugiamės, nes abiejų laidų metu padarėme viską, ką planavome ir sunkiai atidirbinėjome. Sulaukėme labai daug palaikymo ir gražių žodžių, už ką labai labai dėkojame!

Pernai LRT šokių projekte šokote su aktore, fotografe Jovita Balčiūnaite. Ar šis šokių laidos sezonas Jums lengvesnis?

Labai sunku lyginti, bet manau, kad nėra lengvesnis. Kiekvienas sezonas yra sunkus, tiek žvaigždėms, tiek mums profesionalams. Projektas labai išsunkia fiziškai ir morališkai, nes per ypač trumpą laiką reikia nuveikti tikrai daug. Šis projektas tai nėra vien tik partnerio (žvaigždės) mokymas šokių žingsnelių. Čia atliekame kolegos, draugo, kartais psichologo vaidmenis, negalime savo emocijoms leisti paimti viršų, nes spaudimas ir taip nėra mažas.

Džiaugiuosi abiem partnerėmis. Kažkuo jos yra panašios, abi – kūrybingos sielos, todėl pasirodymų idėjos nėra ir nebuvo problema. Jos abi darbščios, o tai irgi labai svarbu.

Rafal Narkevič priklauso modelių agentūrai „Major Amber Models“                                                                                    Nuotr. iš asmeninio Rafal Narkevič archyvo

Kaip ir minėjote prieš tai, Jūsų aistra yra ne tik šokiai. Priklausote ir modelių agentūrai „Major Amber Models“, iki karantino žaidėte krepšinį Vilniaus krepšinio lygoje (VKL), dalyvavote įvairiuose televizijos projektuose, esate paragavęs ir aktoriaus duonos „Domino teatre“. Kokie Jūsų tolimesni ateities planai?

Planas labai paprastas, jei gyvenimas duoda – imk. Žinoma, pasveri, ar užteks laiko viskam, bet jei yra galimybė, manau, kad reikia krauti visus gyvenimo pamestus vaisius į savo pintinę, po to bus gražus prisiminimų portfelis.

Dėkojame už atsakymus ir linkime Jūsų su Jomantės porai sėkmės projekte.

Kalbėjosi Jolanta ZAKAREVIČIŪTĖ

Naujienos iš interneto