Patarimai, kurie padės išlaikyti gražią veido odą

PR

Yra daug skirtingų nuomonių, kaip tinkamai valyti veido odą. Vieni mano, kad reikia kuo daugiau priemonių, kiti mano, kad tik vanduo gali būti tinkamas švarai palaikyti. Žinoma, kiekvienas gali laikytis savo nuomonės, bet šiuolaikinėje visuomenėje yra matoma, jog reikia prižiūrėti savo odą ir veidą, dėl to akims valyti turi būti tam skirtos priemonės, o geriausios yra akių makiažo valiklis. Akys ir aplink jas esanti oda yra jautrios, dėl to neretai negalima naudoti tų pačių priemonių, kurias naudojame visam likusiam veidui.

Rinkdamiesi akių makiažo valiklį pasikonsultuokite su konsultantu, nes akių makiažo valiklis būna skirtas jautrioms akims su kontaktiniais lęšiais ar vandeniui atspariam makiažui. Kai kurios akys nuo valymo priemonių gali ašaroti, nes jos netoleruoja riebios tekstūros, tačiau akys dažniausiai gelinės tekstūros valiklius priima lengvai. Kitos akys yra jautrios miceliniam vandeniui, bet gerai toleruoja tonikus ir atvirkščiai. Jei jūsų akys dėl kokių nors priežasčių ašaroja, galbūt vietoj valiklių naudojote netinkamą kosmetiką arba per klaidą nuvalėte akis netinkamai.

Išvalyta oda lengviau pasisavina naudingas kremo medžiagas, neleidžia kauptis nešvarumams, o švariai nuvalytos akys ir paakių sritis leis jums būti žvalioms ir labiau pasitikėti savimi, nes jei rūpinsitės savo paakių oda pastebėsite skirtumus labai greitai. Tačiau net jei girdėjote gerų atsiliepimų ir veido valiklis tinka jūsų mamai ar draugei, pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį į savo odos tipą, būklę ir reakciją į produktą. Sveikos odos ekspertė, internetinė konsultantė sako, kad odos stangrumas, paraudimas ar diskomfortas yra pirmasis ženklas, kad priemonė netinka, dėl to svarbu pasirinkti tinkamas odos priemones.

Visada verta rinktis ploviklį, kuriame nėra parabenų, kvapiųjų medžiagų ar dažiklių

Šie papildai paprastai nėra naudingi odai ir dažnai sukelia alergines reakcijas ar bėrimus. Natūralios priemonės, net jei putų yra mažiau arba nėra stipraus malonaus kvapo, taip pat labai tinka pašalinti nešvarumus nuo odos. Be to, šios priemonės dažniausiai yra labai įprastos ir tinka visai šeimai, net mažiems vaikams.

Jei turite jautrią sausą odą, turėtumėte pasirinkti švelnų gelio ar kremo valiklį ir vengti putojančių medžiagų. Mišrios ar riebios odos savininkams ekspertai rekomenduoja ieškoti produktų, kurių sudėtyje yra alfa hidroksi arba polihidroksi rūgščių, kurios padėtų pašalinti negyvas odos ląsteles ir atskleisti gilesnius sveikos odos sluoksnius.

Patariama nuvalius veido odą jį dar ir prausti vandeniu

Suaugusiai odai naudinga rinktis priemones, kuriose gausu natūralių aliejų ekstraktų. Ypač naudingi aliejai, kuriuose gausu vitaminų A ir E, pavyzdžiui, nakvišų arba argano aliejus.

Jei naudojate sunkų makiažą, patartina geriausia pirmiausia veidą valyti aliejaus pagrindu pagamintomis priemonėmis, nes aliejus ištirps ir nuvalys makiažą, o tada naudokite pagal jūsų odos tipą parinktą valiklį, nuplaukite veidą ir galiausiai naudokite tonikus. Nors kai kurie ekspertai rekomenduoja veidui valyti tik micelinį vandenį, grožio ekspertai patars, kad valymui geriausia naudoti micelinį vandenį ir prausiklį kartu.

Naujienos iš interneto