Lentvario Dvaro teatras švenčia penkių metų jubiliejų!

Gražią ir saulėtą rugsėjo sekmadienio popietę teatro mylėtojai, vedini Klevų alėjos takais ir takeliais, keliavo į Lentvario kultūros rūmus. Rugsėjo 12-ąją kvietėme visus į spektaklį – Lentvario Dvaro teatro vienos dalies, šešių scenų pjesę „Sudie, vienatve“, kurią režisavo žymus teatro pasaulio atstovas, aktorius, režisierius Jonas Vaitiekaitis, remdamasis Ivano Menčelio „Kapinių klubas“ pjesės motyvais.

Ši šešių dalių pjesė pasakojo apie moterų draugystę bei amžiną gyvenimo ir mirties prasmės ieškojimą. Nors tema, atrodo, rimta, tačiau spektaklis nebuvo liūdnas, o pilnas žiūrovų juoko ir šypsenų, kadangi tądien Lentvario Dvaro teatro trupė minėjo penkių metų jubiliejų. Visiems trupės nariams bei režisieriui buvo įteiktos atminimo padėkos bei statulės, kurios, kaip juokavo aktoriai, buvo jų pirmieji oskarai. Spektaklyje dalyvavo ir sveikino su švente LR Seimo narys Kęstutis Vilkauskas, Trakų rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Kietavičius, administracijos direktorius Andrius Šatevičius, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas, buvę aktoriai bei teatro mylėtojai.

Spektaklį režisavo Jonas Vaitiekaitis. Pagrindinius trijų našlių vaidmenis atliko Lolita Okunevičienė,  Aldona Meirovič ir Aleksandra Žarikova. Našlio vaidmuo atiteko Artūrui Virganavičiui. Taip vaidino Olga Kreičman ir Jonas Baliutavičius. Aktorių kostiumais rūpinosi Galina Kevličienė, o muzika ir šviesomis – Vytautas Vaitiekūnas ir Aleksandr Barabanov. Renginio rėmėjai: Trakų rajono savivaldybė ir UAB Etmonai.

Džiaugiamės, kad Lentvario kultūros rūmuose jau penkerius metus savo veiklą vykdo Lentvario Dvaro teatras. Dar kartą nuoširdžiai sveikiname jubiliejaus proga! Dėkojame, kad puoselėjate teatro kultūrą ir tradicijas Lentvaryje!

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto