Baltijos kelio diena Lentvaryje

Lentvario kultūros rūmai kviečia į kasmetinį, Baltijos kelio dienai paminėti skirtą renginį. Šiais metais turėsime galimybę iš pirmų lūpų išgirsti atvirus pasakojimus žmonių, kurie buvo dalimi 15 metų svarbią misiją vykdžiusios ir jautrią žinutę visuomenei nešusios „Misijos Sibiras“.

2005 metais Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos Generalinė asamblėja patvirtino rezoliuciją dėl jaunimo patriotizmo ugdymo. Nuo tada pradėta ieškoti būdų, kaip tai padaryti. Netrukus gimė ir projekto „Misija Sibiras“ idėja. Ekspedicijų tikslas – sutvarkyti mūsų tautiečių trėmimų vietas, apleistas kapines, pastatyti atminimo simbolius, lietuviškomis kryždirbystės tradicijomis puoštus kryžius, žuvusiems lietuviams atminti. Ekspedicijos metu taip pat siekiama pabendrauti su svečiose šalyse tebegyvenančiais tautiečiais ar jų atžalomis.

Rugpjūčio 23 dieną, atvyksiančios į Lentvarį, dvi „Misijos Sibiras“ dalyvės Ieva ir Viltė dalinsis ekspedicijos metu patirtais įspūdžiais bei išgyvenimais. Dalyvės pasakos apie ten sutiktų žmonių prisiminimus, išmoktas gyvenimo pamokas bei jautrias akimirkas, suradus į Tėvynę negrįžusių lietuvių amžino poilsio vietas. Vėliau pakviesime visus renginio dalyvius į šv. Mišias už Baltijos šalių vienybę Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje.

Maloniai laukiame!

Baltijos kelio dienos Lentvaryje programa:

Rugpjūčio 23 d.

17:00 val. „Misijos Sibiras“ pristatymas Lentvario kultūros rūmuose,

18:00 val. Šv. Mišios Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto