Pratęsta „Lietuvos Maximalistų“ atranka: jauniesiems talentams bus išdalintas rekordinis 90 tūkst. eurų stipendijų fondas

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ jau 19 kartą skirs metines stipendijas gerai besimokantiems ir talentingiems 1–12 klasių moksleiviams, taip paskatindamas juos tobulėti ir puoselėti savo talentus. Daugiau nei 80 moksleivių, kurie taps „Maximalistais“, visus ateinančius mokslo metus kas mėnesį gaus 150 ir 75 eurų vertės stipendijas. Paraiškų teikimo terminas pratęsiamas dar dviem savaitėms – iki rugpjūčio 5 d.

„Lietuvos Maximalistų“ – išskirtiniais gabumais mokslo, meno, muzikos, sporto, visuomeniškumo, inovacijų, ekologiškumo ir pažangumo srityse pasižyminčių šalies moksleivių – metinėms stipendijoms šiemet bus skirta rekordinė suma – 90 tūkst. eurų.

„Jau devynioliktus metus iš eilės mes skatiname jaunuosius talentus drąsiai siekti savo svajonių, nes tikime, kad taip galime prisidėti prie gražesnės ateities kūrimo. Įvairiose srityse gabius vaikus būtina ne tik finansiškai paskatinti, bet ir įvertinti jų pastangas šiems siekiant užsibrėžtų tikslų bei puoselėjant savo talentus. Džiaugiamės galėdami pagelbėti jauniesiems talentams pasiekti nuostabių rezultatų, kurie vėliau džiugina ir garsina visą Lietuvą“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Šiemet „Maximalistai“ bus renkami aštuoniose kategorijose: mokslo, meno, muzikos, sporto, visuomeniškumo, inovacijų, ekologiškumo ir pažangumo. Talentingiausius jaunuolius iš visų paraiškas pateikusių dalyvių išrinks kompetentinga komisija.

Šių metų „Lietuvos Maximalistų“ komisiją sudaro Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro meno departamento vadovė bei muzikologė Jurgita Norvaišienė, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas, Lietuvos Kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Darius Šaluga, VGTU strateginės partnerystės prodekanė ir MOSTA centro Politikos analitikė Milena Medineckienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gabių ir talentingų vaikų ugdymo skyriaus darbuotoja Jurgita Stulginskienė ir „Maximos“ atstovai.

Per beveik du dešimtmečius šios moksleivių skatinimo programos gyvavimo metų prekybos tinklas „Maxima“ jau skyrė daugiau kaip 0,5 mln. eurų Lietuvos moksleivių pažangumui skatinti.

Vien praėjusiais metais „Maximalistais“ pretendavo tapti daugiau nei pusė tūkstančio talentingų ir įvairiais pasiekimais pasigirti galinčių šalies moksleivių. „Maximalistais“ anksčiau yra tapę tokie žinomi Lietuvą garsinantys menininkai bei sportininkai kaip Giedrius Titenis, Martynas Levickis ar Evelina Sašenko.

Norintys tapti „Maximalistais“ iki rugpjūčio 5 d. turėtų užpildyti paraišką ir pateikti savo motyvacinį laišką.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

 Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

„Maxima LT“ informacija

Naujienos iš interneto