Lentvario kultūros rūmai kvietė Atvelykį švęsti per nuotolį

Atvelykis – tai pirmasis sekmadienis po Velykų, aštuntoji diena po Kristaus prisikėlimo, užbaigianti velykinę savaitę. Šią dieną daugiausiai dėmesio skiriama vaikams, todėl Atvelykis kartais vadinamas vaikų Velykomis arba Velykėlėmis.

Lentvario kultūros rūmai kiekvienais metais kviesdavo bendruomenę linksmintis ir švęsti šią pavasario šventę drauge, todėl tradicinę Atvelykio popietę yra itin pamėgę ir lentvariečiai. Deja, šiais metais negalėjome organizuoti Atvelykio popietės tradiciniu formatu, todėl pakvietėme bendruomenę pasinerti į virtualių renginių sūkurį ir švęsti Atvelykį per nuotolį. Balandžio 1–11 d. Lentvario kultūros rūmų Facebook paskyros sekėjai galėjo stebėti edukacinius užsiėmimus, kurių metu buvo siūloma daugybė margučių marginimo idėjų, taip pat gilinti žinias apie tai, kaip mūsų senoliai švęsdavo Velykas senovėje. Veiklų ciklą užbaigė linksmųjų kiškučių spektaklis šeimoms „Mažųjų Velykėlės“, kurio metu linksmieji kiškučiai kvietė visus linksmintis ir šėlti, džiaugtis pavasariu bei švęsti Atvelykį per nuotolį.

Nuoširdžiai dėkojame Trakų rajono savivaldybei už renginio finansavimą, taip pat ačiū tariame mūsų partneriams – teatralų trupei „Gyvi žaislai“.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto