COVID-19 skyrius vėl Trakų ligoninėje

Trakų ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinos ir valdymo reikalams Aušra Koršunova

VšĮ Trakų ligoninėje Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų nurodymu nuo 2021 m. kovo 24 d. vėl atidarytas COVID-19 skyrius, kuriame yra 25 lovos. Jose hospitalizuojami Vilniaus apskrities pacientai (tai – Vilniaus, Trakų, Širvintų, Šalčininkų ir jų rajonų gyventojai), turintys šeimos gydytojų ar gydytojų specialistų siuntimus. Didžiausia dalis pacientų yra siunčiami Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų. Šiuo metu yra užimtos 24 lovos.

VšĮ Trakų ligoninė toliau vykdo ir kitas paslaugas. Veikia Akušerijos-ginekologijos (tarp jų ir gimdymo), Chirurgijos-traumatologijos, Vaikų ligų, Terapijos skyriai, vykdomos dienos chirurgijos paslaugos, operacijos, stebėjimai. VšĮ Trakų ligoninės Konsultacinėje poliklinikoje yra teikiamos visos paslaugos, joje dirba įvairių sričių specialistai (kreipiantis į juos siuntimai gali būti išrašomi ir nuotoliniu būdu), saugiai ir greitai teikiamos dantų protezavimo paslaugos (šiuo metu eilių nėra). Didžioji dalis konsultacijų vyksta VšĮ Trakų pirminės sveikatos priežiūros centro pastate.

Labai prašome gyventojų, pacientų, jų artimųjų laikytis nurodytų reikalavimų, teisingai naudoti asmens apsaugos priemones, mažinti kontaktų skaičių. Pažymime, kad ligoninėje pacientų lankymas yra draudžiamas. Situacija rodo, kad užsikrėtusiųjų koronaviruso infekcija žmonių skaičius auga, labai greitai COVID-19 skyriuje nelieka laisvų vietų pacientams.

Trakų ligoninės COVID-19 skyriuje dirbantys medikai

Siekdami apsaugoti save ir pacientus, didžioji dalis medicinos darbuotojų yra jau paskiepyti, dalis turi jau susidariusius antikūnus po ligos, taip pat reguliariai atliekami PGR testai.

Saugokime save ir savo artimuosius.

 

Aušra KORŠUNOVA,

direktoriaus pavaduotoja medicinos ir valdymo reikalams

Šaltinis – „Trakų žemė“, Nr. 13 (1167), 2021 m. balandžio 2 d., p. 1, 7.

Naujienos iš interneto