Informacija šeimoms, auginančioms vaikus su sunkia negalia dėl būsto pritaikymo 2021 metais

Trakų rajono savivaldybės gyventojai, auginantys vaiką, kuriam nustatytas sunkus neįgalumo lygis, gali kreiptis pagalbos jam pritaikant būstą.

Informuojame, kad siekiant stiprinti šeimų, auginančių vaikus su sunkia negalia socialinį saugumą, Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2019-06-27 įsakymu Nr. A1-365 „Dėl Šeimų, auginančių vaikus su sunkia negalia, socialinio saugumo stiprinimo pritaikant būstą ir gyvenamąją aplinką tvarkos aprašo patvirtinimo“ patvirtintas aprašas ir juo remiantis 2021 metais organizuojamas būsto pritaikymas vaikams su sunkia negalia.

Vadovaujantis šiuo aprašu, 2021 metais gali būti pritaikomas būstas ir gyvenamoji aplinka vaikams su sunkia negalia (nebūtinas slaugos poreikis), turintiems judėjimo ir (arba) apsitarnavimo funkcijų sutrikimų. Taip pat pagal šią programą šeimoms yra galimybė įsigyti sensorinės pagalbos priemonių, t. y. visko, kas sunkios negalios vaikams gali palengvinti sensorinius, fizinius ar emocinius poreikius.

Tai gali būti spaudimo, supimo ir panašūs įrenginiai, pasunkintos antklodės, liemenės, garso slopinimo įranga, vizualinių stimuliacijų įranga ir pan. Šių priemonių įsigijimui yra būtina gydytojo pažyma. Šias priemones galima įsigyti, jei jų neteikia Techninės pagalbos neįgaliesiems centras prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Laisvos formos prašymai pritaikyti būstą neįgaliems vaikams su sunkia negalia priimami Trakų rajono  savivaldybės Socialinės paramos skyriuje adresu: Birutės g. 28, Trakai, 1 kab. Išsamesnė informacija teikiama tel. 8 528 58316, el.p. deimante.tysevic@trakai.lt.

Prašyme turi būti nurodytas pareiškėjo vardas, pavardė, vaiko su sunkia negalia, kuriam prašoma pritaikyti būstą, vardas, pavardė, gyvenamosios vietos ir prašomo pritaikyti būsto adresas. Taip pat pareiškėjas turi patvirtinti, kad nėra pateikęs kito prašymo pritaikyti būstą tam pačiam neįgaliam vaikui. Kartu su prašymu pareiškėjas pateikia:

  • asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
  • neįgaliojo pažymėjimą;
  • laisvos formos rašytinį būsto savininko sutikimą leisti pritaikyti būstą neįgaliajam;
  • išrašą iš asmens medicininių dokumentų (forma Nr. 027/a), jei vaikui su sunkia negalia reikalingos sensorinės pagalbos priemonės.

Būsto pritaikymas vaikams su sunkia negalia 2021 m. vykdomas pagal prašymus pateiktus iki 2021 m. rugpjūčio 1 d.

 

Trakų rajono savivaldybės administracijos

Socialinės paramos skyriaus informacija

Naujienos iš interneto