Mūsų atmintis gyva

 Prieš tris dešimtis metų drąsūs Lietuvos žmonės parodė lietuvių tautos ryžtą ir pasiaukojimą būti laisvais ir nepriklausomais. Taikaus pasipriešinimo metu buvo sužeista per 600 taikių ir neginkluotų žmonių, o žuvo 14 laisvės gynėjų, tačiau patriotiškumas, tikėjimas šviesia ateitimi ir bendrystė palietė visus ir padėjo lietuviams tapti laisviems.

Minint šių tragiškų, bet laisvę mums atnešusių Sausio 13-osios įvykių 30-ąsias metines ir Laisvės gynėjų dieną, Lentvario kultūros rūmai kvietė dalyvauti virtualiame minėjime „Mūsų atmintis gyva“. Laisvės gynėjų dienos minėjimo metu kvietėme pažvelgti trisdešimčia metų atgal ir prisiminti, kiek lietuvių ryžto, užsispyrimo ir pastangų pareikalavo mūsų visų laisvė.

Virtualų renginį pradėję nuo prisijungimo prie iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“ ir kultūros rūmų languose uždegę pačių gamintas trispalvės žvakeles už žuvusius laisvės gynėjus, Lentvario kultūros rūmai „Facebook“ paskyroje surengė fotomenininko, aktų žanro atstovo Alfredo Girdziušo ir fotografo Ričardo Grigo užfiksuotų 1991 m. sausio įvykių akimirkų parodas. Kiek vėliau bendruomenė galėjo stebėti interviu įrašus su Lentvario seniūnu Vytu Rukšėnu bei visuomenininku, aktyvistu Gintu Valainiu, kurių metu pašnekovai dalijosi prisiminimais ir istorijomis apie kruvinosios nakties įvykius, patirtas emocijas, žmonių drąsą ir vertybes, kurios turi būti puoselėjamos iki šiol.

Susitelkime ir būkime vieningi!

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto