- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Savivaldybėms skirta daugiau kaip pusė milijono eurų Sosnovskio barščiui naikinti

[1]

Sosnovskio barščiui naikinti Aplinkos ministerija šešiolikai savivaldybių skyrė daugiau kaip 556 tūkst. eurų iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos. Tai Vilniaus, Šiaulių ir Alytaus miestų, Kaišiadorių, Mažeikių, Anykščių, Kėdainių, Šiaulių, Švenčionių, Telšių, Klaipėdos, Trakų, Ignalinos, Vilniaus, Zarasų rajonų ir Marijampolės savivaldybės. Šių savivaldybių administracijos ir Aplinkos projektų valdymo agentūra finansavimo sutartis turi pasirašyti iki š. m. pabaigos.

Projektus reikės įgyvendinti ne ilgiau kaip per trejus metus. Sosnovskio barštis bus naikinamas tik valstybei ar savivaldybei priklausančiuose žemės sklypuose pagal parengtą jo populiacijos gausos reguliavimo veiksmų planą. Beveik visi savivaldybių tvarkomi Sosnovskio barščio plotai yra saugomose teritorijose arba tuose plotuose yra saugomų rūšių, be to, jie paplitę urbanizuotose teritorijose – auga šalia visuomeninių ir gyvenamųjų pastatų, rekreacinėse vietose ir pan.

Paraiškas Sosnovskio barščiui naikinti skirtai paramai buvo pateikusios devyniolika savivaldybių, tačiau trys iš jų neatitiko numatytų reikalavimų.

 

Šaltinis – https://am.lrv.lt/lt/naujienos/savivaldybems-skirta-daugiau-kaip-puse-milijono-euru-sosnovskio-barsciui-naikinti