Trakų ligoninė: COVID-19 lovų pakanka, tyrimai daromi nuolat

Trakų rajone situacija dėl koronaviruso infekcijos yra sudėtinga, tačiau ji valdoma. Nustatoma naujų COVID-19 atvejų, bet daugėja ir pasveikusių žmonių.

Siekdami išvengti infekcijos plitimo ligoninėje ir konsultacinėje poliklinikoje, sistemingai taikome prevencijos priemones. Tiesa, ligoninėje neišvengta šios ligos atvejų, tačiau dalis susirgusių darbuotojų pasveiko, kiti sveiksta  ir nuo šiandien, lapkričio 25 dienos, pradeda darbą Chirurgijos-traumatologijos skyrius. Kiti ligoninės skyriai dirba įprastai,  priima pacientus, Akušerijos skyrius – gimdyves.

Visiems atvykstantiems pacientams matuojama temperatūra, pacientai privalo dėvėti apsaugines kaukes. Kad nesusidurtų karščiuojantys ir nekarščiuojantys pacientai ligoninėje yra atskirti du srautai. Kiekvienam hospitalizuojamam pacientui imamas PGR tyrimas, jis guldomas į vienvietę palatą, jam pradedamas gydymas ir laukiama tyrimo atsakymo. Gavus neigiamą PGR tyrimo atsakymą, jis guldomas į bendrą palatą.

Ilgiau gulintiems pacientams PGR tyrimai kartojami.

Plintant susirgimų skaičiui visoje šalyje, galint pritrūkti lovų, ligoninėje yra įsteigtos 25 lovos pacientams, sergantiems COVID-19. Aštuonios lovos iš jų yra su deguonies prieiga. Šiuo metu užimtos 14 lovų, vienam ligoniui taikoma deguonies terapija.

Darbuotojai dėvi asmens apsaugos priemones pagal Sveikatos apsaugos ministerijos ministro nustatytus rizikos lygius. Jie reguliariai tiriami dėl koronaviruso infekcijos. Per 2020 m. spalio mėnesį mūsų įstaigoje yra atlikti 155 darbuotojų tyrimai.

Per 2020 m. lapkričio nepilną mėnesį atlikta 125 darbuotojų tyrimai.

Pažymėtina, kad darbuotojai papildomai tiriasi ir kitose darbovietėse, mobiliuosiuose patikros punktuose.

Kaip ir kitose Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigose mūsų ligoninėje neišvengta darbuotojų užsikrėtimo atvejų. Todėl izoliuojami kontaktus turėję darbuotojai. Tai labai apsunkino darbą. Bet praėjus dviem savaitėms po izoliavimosi, darbuotojai pradeda grįžti į darbą. Todėl sergančių ir esančių izoliacijoje darbuotojų skaičius svyruoja. Šiuo metu turime 13 besigydančių  ir 8 esančius izoliacijoje darbuotojus.

Konsultacinėje poliklinikoje konsultuoja visi mūsų turimi specialistai. Beje, dalis jų šiuo metu atostogauja. Šiuo metu praplėtėme protezavimo paslaugas, dirba daugiau specialistų, todėl lengva patekti pas protezuotojus.

Dėkojame visiems darbuotojams, kurie šiuo sunkiu laikotarpiu dirba šį sunkų darbą, vienas kitą palaiko, nepasiduoda neigiamoms emocijoms. Taip pat dėkojame Trakų rajono gyventojams už supratingumą, kantrybę, sąmoningumą.

 

Antanas ČESNULEVIČIUS, Trakų ligoninės direktorius

Šaltinis – https://www.trakai.lt/naujienos/traku-ligonine-covid-19-lovu-pakanka-tyrimai-daromi-nuolat/2516 

Naujienos iš interneto