Vievio miesto bibliotekai – 80. Vievio miesto biblioteka keliasi į naujas patalpas

Senasis Vievio miesto bibliotekos pastatas, Trakų g. 11

Krinta paskutiniai medžių lapai, rečiau pro debesų pilkumą prasiveržia saulės spinduliai, trumpėja dienos. Tačiau šių metų auksinis, šiltas ruduo ypač džiugino Vievio miesto  bibliotekos darbuotojus, kurie išgyvena dar nepatirtas emocijas, persikraustant į naujas patalpas. Trakų gatvėje esančiame pastate, pažymėtu nr.11,  bibliotekininkai dirbo nuo 2000 metų.

Dar iki spalio 6 dienos, kai biblioteka buvo uždaryta fondo patikrinimui iki lapkričio 7 dienos, aktyviausi nuolatiniai skaitytojai suskubo apsirūpinti  knygomis, kiti – grąžino, nenorėdami likti skolininkais. Ir jaunieji bibliotekos vartotojai buvo nusiminę – užsidarė jų kompiuterinių žaidimų erdvė. Na, o bibliotekininkų laukė didelis darbas – patikrinti  per 25 tūkst. vienetų siekiantį bibliotekos fondą: kiekvieną knygą reikėjo  išimti iš lentynos, patikrinti inventoriaus numerį, supakuoti į dėžes ar maišus ir išvežti į naują biblioteką.

Knygų lentynos naujojoje bibliotekoje

Lapkričio 9-oji – Vievio bibliotekos darbuotojams įsimintina diena. Galutinai atsisveikinta su senuoju bibliotekos pastatu, kuriame niekuomet netrūko skaitytojų, o nuoširdūs ir geranoriški darbuotojai dirbo daug metų: nuo 2002 metų Ramūnas Šestavickas, bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius, nuo 2008-ųjų –  Rasa Rapkevičienė, vyr. bibliotekininkė, nuo 2013-ųjų – Renata Simanavičienė, Vaikų skyriaus bibliotekininkė.

Vievio miesto biblioteka persikėlė į naujojo Kultūros centro patalpas pirmajame aukšte. Čia darbuotojų dar laukia ne tik įkurtuvių džiaugsmas, persikėlus į naujas, šviesias patalpas, bet ir rūpestis, kaip sutalpinti į lentynas  didžiulį kiekį knygų ir pasiruošti lankytojų priėmimui.

Kultūros centro pastatas, Trakų g. 7. Pirmame aukšte įsikurs biblioteka

Tikimės, kad šių metų Kalėdų Senelis išpildys mūsų norą ir  suteiks bibliotekos atidarymo ir susitikimo su skaitytojais džiaugsmą. Noriu priminti dar vieną gražią progą – šiemet Vievio miesto biblioteka mini 80 metų įkūrimo sukaktį. Tai puiki galimybė dar kartą prisiminti bibliotekos istoriją, joje dirbusius  žmones, pokyčius ir siekį tobulinti bei kurti naujas paslaugas, tęsti bendradarbiavimą su miesto bendruomene.

 Taigi, bibliotekos skaitytojams linkime sveikatos ir kantrybės, kuomet galėsime susitikti naujoje Vievio miesto bibliotekoje. Dėl informacijos kreipkitės: mob. tel.: +370 601 10353, socialiniame tinkle Facebook Vievio biblioteka, el. p.: vievis@esvb.lt, www.elektrenai.mvb.lt.

 

Irena SENULIENĖ, Vievio miesto bibliotekos vedėja

Naujienos iš interneto