Kodėl verta emigruoti į Vokietiją?

PR

Nors emigracijos mastai iš Lietuvos nebėra tokie dideli kaip kad buvo prieš gerus dešimt metų, tačiau noras pažinti kitas šalis ir galbūt kiek daugiau uždirbti – vis dar yra. Tiesa, tik galbūt daugiau dėmesio skiriama gyvenimo kokybei, kadangi nebesinori prarasti poros gyvenimo metų vien tik dėl didesnės algos.

Viena lietuviams labiausiai priimtinų emigracijos šalių yra Vokietija, o įdarbinimo agentūros teikia daug pasiūlymų tiems, kas ieško darbo Vokietijoje.

O kodėl Vokietija, kai Europa – tokia plati?

  1.     Pirmiausia dėl patrauklios algos, kuri lietuvio akimis – labai pateisina lūkesčius. Net ir minimali alga atrodo didelė. Tiesa, nepamirškite, kad šioje šalyje pragyvenimo lygis taip pat nėra pats žemiausias, tad ir kainos – nemažos.
  2.     Taip pat ir dėl to, kad tai šalis, kur galite su vietiniais susikalbėti anglų kalba. Tai padeda ne tik kur kas paprasčiau rasti darbo vietą, tačiau ir kilti karjeros laiptais. Žinoma, vokiečiai labai myli savo kalbą, tad kai kurie nekalba angliškai iš principo, tačiau gerai, kad bent jau supranta.
  3.     Tai šalis, kuri gali Jus nudžiuginti ir geromis socialinėmis garantijos. Žinoma, tik tokiu atveju, jeigu dirbsite legaliai. Keleri metai darbo čia gali net porą kartų padidinti Jūsų lietuvišką pensiją!
  4.     O kaip dėl darbo sąlygų, kurios taip pat dažniausiai vakarietiškos. Būkite ramus – kiekvienas darbuotojas čia yra gerbiamas.
  5.     Jeigu Jums svarbu, kad gyvenamas būstas būtų kuo arčiau darbo vietos – tokiu atveju siūlome keliauti per įdarbinimo agentūras. Jos dažniausiai tuo pasirūpina. O vietiniai darbdaviai stengiasi kurit apgyvendinimui skirtas vietas šalia fabrikų, kad darbas Vokietijoje būtų kuo patogesnis.
  6.     Didelis privalumas darbštiems žmonėms yra tai, kad viršvalandžiai – apmokami. Ir labai gerai. Tad kartais apsimoka padirbti daugiau, kad ir gyvenimo kokybė – būtų geresnė.
  7.     Galiausiai – saugumas. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kuriame rajone bus dirbama. Tačiau pati šalis – vakarietiška ir saugi.

Įsitvirtinti Vokietijoje – tikrai verta. Ir pačiai pradžiai tam į pagalbą siūlome pasitelkti įdarbinimo agentūras.

Naujienos iš interneto