- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Į mokyklas grįžta vaikų klasės, kurios rudens pradžioje dėl COVID-19 mokėsi nuotoliniu būdu

[1]

Mokyklos, kuriose dėl COVID-19 pirmosiomis mokslo metų dienomis buvo nuotoliniu būdu besimokančių klasių, grįžta prie įprasto ugdymo proceso. Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje nuotoliniu būdu mokomi tik mokiniai, kurie gyvena ne uostamiestyje, Alytaus Dzūkijos mokykloje, Raseinių Šaltinio progimnazijoje nuotoliniu būdu mokosi tik pavieniai mokiniai,  Rokiškio r. Juodupės gimnazijoje į klases nuo šiandien grįžta pradinukai, kitos klasės dar tęs nuotolinį mokymą.

Iš viso į mokyklas grįžo apie 300 mokinių ir daugiau nei 20 pedagogų.

Šios dienos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, serga 61 mokinys, 15 pedagogų, 11 kitų ugdymo įstaigų darbuotojų. Izoliacijoje esančių vaikų, mokinių, mokytojų ir kitų darbuotojų skaičius, negalutiniais duomenimis, – 1136 asmenys.

Visos mokyklos, kuriose yra nustatyti COVID-19 atvejai, šiuo metu dirba mišriai, derindamos kasdienį ir nuotolinį mokymo būdus. Nuotoliniu būdu ugdomos 6 ikimokyklinio ugdymo grupės, 31 bendrojo ugdymo klasė (vidutiniškai klasėje yra apie 24 mokinius), 1 profesinio mokymo grupė (10 mokinių), 270 pavienių mokinių.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos

Komunikacijos skyriaus informacija