Sekmadienį Trakuose vyks profesionalios baleto trupės pasirodymas

2020 rugsėjo 6 d. 18:00 val. Lietuvos kultūros taryba ir ClassicArt dovanoja Trakams 2 dalių valandos trukmės renginį, kuriame – ištraukos net iš 18 garsiausių pasaulio spektaklių bei pačių atlikėjų kurtos miniatiūros. Pertraukos tarp pasirodymų metu, galėsite susipažinti su Lietuvos baleto istorija ir pamatyti unikalius archyvinius dokumentus (fotografijas, laiškus, scenos ir drabužių eskizus) iš Lietuvos literatūros ir meno archyvo. Taip pat pasiūlysime paragauti karšto šokolado.

ClassicArt – profesionalių, ilgametę patirtį scenoje turinčių baleto šokėjų trupė, susibūrusi prieš keturis metus. Baleto artistai šoka, moko privačiose mokyklose, nuolat pristato savo kurtas kompozicijas Lietuvoje ir užsienyje.

Trupės vadovė Vaida Šniurevičiūtė profesionalioje baleto scenoje skaičiuoja jau 11-tus metus. Ilgą laiką kūrusi vaidmenis scenoje, šiandien Vaida kuria choreografijas kitiems. Vienas iš paskutiniųjų pasirodymų scenoje jai pelnė 2018-ųjų „Kūrybinio impulso“ geriausio šokio apdovanojimą.

Bilietus į pasirodymą galima įsigyti kultūros centro kasoje. Kaina 5 EUR

Organizatoriai: Classic Art, Trakų kultūros rūmai, Trakai 2020 Lietuvos kultūros sostinė
Informaciniai partneriai: Galvė, Trakų žemė, Voruta
Renginio rėmėjai: Lietuvos literatūros ir meno archyvas, Lietuvos kultūros taryba, AJ šokoladas

 

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto