- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Kaip atnaujinti kiemo ir lauko teritoriją?

Dažnai net ir tada, kai turi pinigų remontui bei renovacijoms, žmonės renkasi visą dėmesį bei pinigus sutelkti į pakeitimus interjere, o lauko teritorija bei namo išorė nebūna toks didelis prioritetas. Taip nėra dėl to, kad žmonės neturi pinigų eksterjero bei lauko teritorijai, o verčiau dėl to, nes jiems stinga idėjų, ką būtų galima ten padaryti. Būtent dėl šios priežasties parengėme šį straipsnį, kuriame panagrinėsime idėjas, kurias galima įgyvendinti kiemo ir lauko teritorijoje.

Barbekiu erdvė

Nors Lietuvoje neturime ilgo šiltojo sezono, tačiau vasaromis ir šiltuoju metų laiku kepami šašlykai, kepsniai ar kiti skanėstai jau tapo kone tradicine pramoga tarp Lietuvos žmonių. Dėl to verta pasvarstyti apie barbekiu erdvės įrengimą. Joje jūs galėtumėte paruošti gerą akmeninį grindinį, vietą stalui bei kepsninei. Idėjų tokios erdvės dizainui galite semtis iš interneto arba pasamdyti eksterjero dekoratorių(-ę). Nemokamų idėjų rasite Pinterest – čia [1].

Pavėsinė

Lauko pavėsinės [2] yra puiki investicija mūsų klimatui, nes orai – nenuspėjami, o sezonai keičiasi tikrai greitai. Pavėsinė leis pasislėpti nuo kepinančios saulės, lietingo oro bei prieblandoje ar tamsoje karaliaujančių vabzdžių. Dauguma pastatomų pavėsinių, ypač internetu, nėra brangios, todėl tokios erdvės įrengimas nebus brangus, o rezultatas tikrai nustebins daugelį. Turėdami pavėsinę galėsite priimti daugiau svečių, surengti iškylas ar pasibuvimus, nereikės brautis vidun arba nepatogiai suktis be vietos.

Gėlių sodelis

Daug kas gėlių sodelį įsivaizduoja kaip labai nuvalkiotą, sovietmečio laikų sodų bendrijų akcentą. Deja, jie neįvertina to, kad pasirinkus kitą sprendimą galima sukurti be galo gražią erdvę, kurią gėlės, ypač kada pražys, nuspalvins gausybe spalvų bei tonų.

Įsigyti įvairiausių gėlių sėklų dabar yra labai paprasta, visa tai galima daryti internetu, o visos priemonės bei auginimo ir priežiūros metodikos prieinamos nemokamai, taip pat tinkle. Jeigu ieškote būdo kaip atnaujinti namų išorę bei kiemelį be didelių investicijų ir/ar rūpesčių, pasodinkite gėlių sodelį, tikrai neliksite nusivylę rezultatu.

Apšvietimas

Ar žinote, kad juokaujama, jog nėra negražių žmonių yra tik prastas apšvietimas? Tai tas pats gali būti pritaikoma ir namams bei lauko teritorijoms. Labai didelę įvaizdžio ir grožio dalį sudaro tai, kaip šviesa pateikia gražiausias detales ir neleidžia pastebėti blogųjų. Ypač lauke, tamsiu paros metu, apšvietimo gali trūkti, dėl to verta investuoti į ant žemės statomus, aukštai kabinamus ar kitokio tipo žibintus. Jie ne tik leis gražiai apšviesti kiemo teritoriją, bet ir saugiau jaustis lauke ar naktį pastebėti smulkias detales bei gražius akcentus.

Problema čia galbūt ta, kad apšvietimo negalima numatyti. Jūs turėsite įrengti žibintus ir tik tada žinosite kaip viskas atrodo, tad nenusiminkite, jeigu kažką norėsis pakeisti jau po to, kai šviestuvai bus pastatyti.

Galų gale – galbūt baseinas?

Jeigu yra galimybių – lauko baseinas visada yra puiki investicija į komfortišką laiko praleidimą. Nėra taip, kad baseinas eilinį kiemą pavers TOP pramogų parku, tačiau karštesnę vasaros dieną suaugę ir vaikai gali atvėsti, pasimėgauti vandeniu. Taip pat sakoma, kad, jeigu namą norėsis parduoti, baseinas labai padidina namo vertę…