- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Minimalistinis interjeras – drąsioms asmenybėms

[1]PR

Kadangi vis daugiau lietuvių perka mažos kvadratūros būstus, natūralu, kad norisi, kad namuose nebūtų per daug daiktų. Tam puikiai tinka daugiafunkciniai baldai ir kiekvienas interjero akcentas, kuris padėtas kambaryje – turi jam skirtą funkciją.

Žinoma, pačiam sukurti tobulus namus gali būti sunkus darbas. Tam į pagalbą Jums atskuba dizaineriai cledemaison.lt [2], kuriems svarbu, kad žmonės gyventų savo svajonių namuose.

Minimalistinio stiliaus akcentai

Pradėkime nuo to, kad pirmiausia reikia suprasti – kaip atrodo minimalistinis stilius. Nors kiekvienas dizaineris gali išskirti vis kitus privalumus, tačiau apskritai egzistuoja tam tikros universalios tendencijos, kurių siūloma laikytis.

Žinoma, pirmiausia siūlome įvertinti savo skonio niuansus, kadangi kiekvieno stiliaus interjeras pirmiausia gali būti kuriamas pagal asmeninius pageidavimus. Tokiu atveju sudėtinės, kompleksinės dalys pasirenkamos atitinkamai, įgyvendinant kiekvieną smulkmenų.

[3]

Dažniausiai išlaikyti minimalizmą interjere taip pat pavyksta tokiu atveju, kai remiamasi šiomis pagrindinėmis taisyklėmis.

Daugeliui atrodo, kad minimalistinius stilius yra galimybė gyventi su kuo mažiau daiktų, tačiau tai nėra visiškai tiesa. Tai net ir tam tikrų sienų spalvų pasirinkimas, juolab, minimalizmas tikrai nebūtinai tik modernizmas. Tai gali būti ir skoninga klasika, kuri leis kiekvienam rasti tai, kas jam labiausiai tinka.

[4]

Minimalizmas interjere: kodėl tai verta Jūsų dėmesio?

Minimalistinis interjeras pradėjo plisti kartu su mažos kvadratūros būstais, kuomet dažniausiai stengiamasi sukurti tokią erdvę, kurioje kiekvienas komponentas yra puikiai išpildytas iki galo. Žinoma, tačiau tai tikrai nereiškia, kad erdvė negali būti kūrybiška. Priešingai, ji tokia privalo būti.

Šio tipo stilius „leidžia“ skoningai derinti klasikinio bei modernizmo akcentus, tai pat – įtraukti labai ryškias dekoro smulkmenas, kurios patraukia dėmesį ir tuo pačiu užtikrina, kad aplinka atrodys skoningai kaip kad niekada.

Dažniausiai toks stilius vertinamas dėl paprastumo, o tokius namus yra kur kas lengviau prižiūrėti. Žinoma, reikia dėmesio skirti ir namų gaivai, higiena, o minimalistinio interjero namai – sutvarkomi ypač paprastai.