Kaip saugiai transportuoti dviratį?

PR

Vasaros metu daugelis žmonių mėgaujasi dviračių transporto priemonių malonumais, kadangi jie padeda ne tik sportuoti, tačiau ir patogiai įveikti atstumus. Kartais net ir link tokių vietų, kurios mašina yra sunkiai pasiekiamos, tad aktyviai keliaujantiems dviračių vežimasis kartu su savimi – būtinybė.

Tiesa, būtinas saugus jų transportavimas ant mašinos, tad įsigykite reikalingą įrangą ir tuo pačiu susipažinkite su svarbiausiais niuansais, kurie lemia tvarkingą mašinos pervežimą.

Pirmiausia – laikikliai, kurie tvirtinami prie mašinos. Jie yra būtini, kadangi gali užtikrinti, kad kelionių metu tiek jūs, tiek dviračiai saugiai pasieks tikslą. Geriausias pasirinkimas patikrinti laiko yra laikikliai, kuriuos galite rasti čia: https://autoviskas.lt/iranga-kroviniams-transportuoti/dviraciu-laikikliai.

Taip pat žinoma būtinas labai tvirtas jų tvirtinimas, kadangi net ir mažiausi nesklandumai gali sugadinti transportavimo darbus. Būtinai naudokitės instrukcija, kurioje viskas yra labai detaliai paaiškinama, taip pat, prieš važiuodami visada kelis kartus patikrinkite, ar viskas tikrai labai tvirtai laikosi.

Žinoma, taip pat siūlome susižinoti KET taisykles, kurios apibrėžia tokio tipo daiktų transportavimą. Pirmiausia, reikia suprasti, kad labai dideli kroviniai yra ribojami. Tiesa, ne aukščiu arba ilgiu, tačiau būtent pločiu.

Retas taip montuoja dviračius, tačiau pasitaiko tokie atvejai tada, kai nenaudojami specialūs laikikliai. Venkite to, kadangi taip rizikuojate važiuodamas kelyje, galiausiai esate nesaugus ir jeigu dviračiai už transporto priemonės rėmų išsikiša į šonus bent jau po 0,5 metro – būtinai jie turi būti pažymėti specialiomis juostelėmis, kurios yra raudonai baltos. Taip parodysite kitiems, kad vežate krovinį, kuris yra didesnių gabaritų.

Žinoma, tokie atvejai, kad dviračio kraštai būtų išsikišę yra reti ir apskritai – su laikikliais tokių atvejų paprasčiausiai nebus, tad svarbiausia įsigyti reikalingą sistemą.

Žinoma, taip pat raskite tokius laikiklius, kurie tinkami būtent Jūsų transporto priemonei. Tokiu atveju galite būti tikras, kad dviračių transportavimas ne tik bus saugus, tačiau taip pat ir sėkmingas, nesugadins pačios mašinos. Galiausiai, rūpinkitės kitais kelių eismo dalyviais ir atsakingai vežkite didelių gabaritų daiktus. Jeigu dažnai keliaujate – tai yra daiktas, kuris greitai atsiperka.

Naujienos iš interneto