Lentvario geležinkelio pervažos-tunelio statyba netrukus startuos!

Lentvario gyventojų išsvajotas miesto naujos geležinkelio pervažos-tunelio  projektas – ties starto linija.

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) paskelbė Lentvario geležinkelio pervažos rekonstravimo bei tunelio statybos rangos darbų pirkimą. Iki birželio 17 dienos priimami dokumentai. Po to bus pasirašyta sutartis ir pradedami darbai. Tunelio statybos ir kitų darbų  atlikimo terminas – 22 mėnesiai. Projekto vertė – beveik 24 mln. eurų.

 „Trakų rajono savivaldybė ne vienerius metus atkakliai siekė, kad būtų įrengta šiuolaikiška Lentvario geležinkelio pervaža. Esama yra nesaugi, čia susidaro milžiniški automobilių kamščiai, nes pervaža nuolat uždaroma dėl intensyvaus traukinių eismo. Neretai tokiuose kamščiuose tenka praleisti pusvalandį ar net ilgesnį laiką. Sustoja ne tik automobiliai, bet ir rajono įmonių, įstaigų gyvenimas. Todėl matome vienintelę išeitį – naujos pervažos statybą. Kol mūsų lūkesčiai priartėjo prie realybės, turėjome nueiti gana ilgą ir sudėtingą kelių institucijų derybų, susitarimų, projektavimo dokumentų parengimo, finansavimo paieškų kelią. Džiaugiamės, kad pagaliau išėjome į šio projekto įgyvendinimo finišo tiesiąją“, – tvirtino rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

Pervažos projektas bus įgyvendinamas pagal Trakų rajono savivaldybės, Lietuvos automobilių direkcijos ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ jungtinės veiklos sutartį, kuri buvo sudaryta 2017 metais. Iki to laiko buvo parengta naujosios pervažos galimybių studija, kurioje numatyti pervažos statybos projektiniai siūlymai, žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros.

Lentvario pervaža bus formuojama po žeme – statant tunelį, nes viaduko statyba būtų kur kas brangesnė ir techniškai pernelyg sudėtinga. 2015 metų pabaigoje Lentvario geležinkelio pervažos rekonstrukcijos projektas įtrauktas į valstybės projektų sąrašą ir į Vilniaus regiono integruotą teritorijų vystymo programą.

 

Trakų rajono savivaldybės informacija

Šaltinis – http://www.trakai.lt/naujienos/lentvario-gelezinkelio-pervazos-tunelio-statyba-netrukus-startuoja-/1839

Naujienos iš interneto