Slaugos namai „Addere Care“: „Keisime slaugos praktiką ir skatinsime talentus slaugoje“

Būsimųjų slaugos namų Trakuose vadovė Alma Pundziūtė

„Šiais metais pasaulį ištikę sunkumai privertė visą pasaulį atsigręžti į tai, kas galbūt buvo tapę savaime suprantama. Simboliška, kad tai vyksta būtent dabar – Pasaulio sveikatos organizacija 2020 metus yra paskelbusi slaugytojų ir akušerių metais. Kada, jei ne dabar, laikas atkreipti deramą dėmesį į slaugytojo darbą ir profesiją? Norime Lietuvoje užtikrinti aukšto lygio slaugos standartus pagal geriausią Švedijos patirtį, tuo pat metu keldami slaugos profesijos prestižą, t. y. užtikrindami, kad protingi, atsidavę žmonės norėtų tapti jos dalimi. Tikime, kad bendradarbiavimas su „Swedish Care International“ tam turės didelės reikšmės“, – teigia „Addere Care“ vadovė Alma Pundziūtė.

 

Silviahemmet slaugos filosofiją sukūrė 1996 metais Švedijos karalienės Silvijos įsteigta organizacija „Stiftelsen Silviahemmet“. Mokydami savo darbuotojus Silviahemmet požiūrio „Addere Care“ steigėjai siekia savo personalui ugdyti empatiją, suteikti išskirtinę kompetenciją ir taip iš esmės patobulinti vietinę slaugos praktiką. Silviahemmet filosofija apima į asmenį orientuotą slaugą, paramą slaugomojo šeimai, komandinį darbą ir bendravimą – visu tuo siekiama kuo aukštesnės slaugomųjų bei jų artimųjų gyvenimo kokybės. Tam, kad įstaiga gautų minėtą sertifikatą, kelių etapų mokymą turės įgyti visi jos darbuotojai (įskaitant administratorius, slaugytojus, vadovus ir kt.). Ši švietimo koncepcija tampa vis paklausesnė, ja nuolat sertifikuojami nauji slaugos namų skyriai Švedijoje ir kitose šalyse.

Tuo tarpu tapę pagrindiniu Karalienės Silvijos slaugos apdovanojimo partneriu Lietuvoje slaugos namų steigėjai siekia didinti slaugos profesijos prestižą ir skatinti naujoves slaugos sektoriuje. Projekto metu slaugos srities talentai bus skatinami siūlyti slaugos pacientų gyvenimą ir priežiūrą gerinančias idėjas. Šiuo metu ši programa veikia Švedijoje, Suomijoje, Vokietijoje ir Lenkijoje. „Addere Care“ prisijungus prie projekto, Lietuva tampa penktąja šalimi, kurioje vyks šie apdovanojimai. Kiekvienas nacionalinis laureatas gauna piniginę stipendiją ir individualiai pritaikytą stažuotę savo šalyje arba užsienyje bei didžiųjų apdovanojimų metu yra pasveikinamas Švedijos karalienės Silvijos.

UAB „Addere“ šiuo metu Trakų mieste steigia slaugos namus „Addere Care“. Slaugos namų duris planuojama atverti šių metų vasarą.

UAB „Addere“ informacija

Naujienos iš interneto