- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Prezidentūra Trakų moksleiviams perleido planšetinius kompiuterius

[1]

Šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentūros atstovai rajono savivaldybei perdavė Valstybės pažinimo centro planšetinius kompiuterius rajono moksleiviams.

 „Šiandien prasideda nuotolinis ugdymas namuose, o daugybė vaikų iš mažiau pasiturinčių šeimų dar neturi tam reikalingų priemonių – kompiuterio, išmaniojo įrenginio ar interneto. Jei karantinui mokymosi proceso ilgam nutraukti nepavyko, jis vėl atkurtas, tai priemonių trūkumas yra ta kliūtis, kurios didelė dalis šeimų pačios neįveiks – turime visi kartu joms padėti. Lietuvai svarbus kiekvienas vaikas. Negalime leisti, kad pandemija dar labiau padidintų atskirtį švietime, kuris yra visų mūsų ateitis. Tad šie planšetiniai kompiuteriai šiandien reikalingesni ne Valstybės pažinimo centre, o būtent vaikų rankose“, – sakė šalies prezidentas Gitanas Nausėda.

Prezidentūros atstovai planšetinius kompiuterius perdavė Trakų rajono savivaldybės mero pavaduotojai Marijai Puč ir savivaldybės administracijos direktoriui Dariui Kvedaravičiui. Jie patikino, kad planšetiniai kompiuteriai bus perduoti tiems vaikams, kurių šeimos neišgali kompiuterių nupirkti savo atžaloms.

Pirmiausia planšetės pasieks daugiavaikes, prasčiau besiverčiančias šeimas.

Šalies vadovo žodžiais, žmonių sąmoningumas, sutelktumas ir aktyvus pilietiškumas – viena veiksmingiausių šalies priemonių kovoje su koronaviruso sukelta krize. Pilietinės iniciatyvos valstybei šiandien – svari, reikšminga ir efektyvi paspirtis, užpildanti tas tuščias vietas, kurių galbūt nepajėgia padengti valdžios institucijos. Pasitarusi su savivaldybių asociacija ir įvertinus ŠMSM įvardintą poreikį, Prezidentūra nusprendė paramą kreipti į Trakų rajono savivaldybę.

„Tai – ne tik pagalba mokiniams ir mokytojams, tai – ir investicija į vaikų ateitį ir pažangą, kuri susijusi su technologijomis ir skaitmenine kompetencija“, – sakė Prezidento Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vyriausioji patarėja Sonata Šulcė, perdavusi kompiuterius Trakų savivaldybei.

Lietuvos Respublikos Prezidentūros ir Trakų rajono savivaldybės informacija