- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Šv. Mišių transliacijos: per televiziją, radiją, internetu

[1]

Imantis prevencinių priemonių dėl koronaviruso plitimo, Lietuvos vyskupai yra paskelbę, kad šiuo iššūkio laikotarpiu pareigą dalyvauti šv. Mišiose galima atlikti pamaldžiai stebint šv. Mišių transliaciją per televiziją, radiją ar internetu.

Lietuvos vyskupai, atsižvelgdami į Lietuvos Vyriausybės sprendimą skelbti karantiną visoje šalyje, nutarė, kad nuo kovo 16 d. 0.00 val. iki tol, kol galios Vyriausybės paskelbtas karantinas, nebevyks jokios viešos pamaldos. Bažnyčios lieka atviros asmeninei maldai.

Vyskupai  ragina tikinčiuosius  stebėti šv. Mišias per TV, internetą, klausytis radijo transliacijų. Patarimai, kaip dalyvauti šv. Mišiose stebint transliaciją, čia [2].

Stebėdami šv. Mišias per TV ir melsdamiesi namuose, galime priimti dvasinę šv. Komuniją ir vienytis maldoje. Apie dvasinę Komuniją skaitykite čia. [3]

KVIEČIAME žemiau skelbiama informacija pasidalinti su vyresnio amžiaus tikinčiaisiais ir tais, kurie nesinaudoja internetu. Saugokime save ir artimuosius!


ŠV. MIŠIAS TRANSLIUOJA:

TELEVIZIJA

Sekmadieniais 12.30 val. per LRT Plius televiziją.
Galima stebėti ir internetu per LRT Mediateką https://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-plius [4]


RADIJAS

  • Sekmadieniais 12.30 val. per LRT Klasika radijo programą
  • Marijos radijas šv. Mišias transliuoja kiekvieną dieną 12.00  ir 19.00 val. Marijos radijo programa http://www.marijosradijas.lt/programa.html [5] (galima klausyti ir internetu)
  • Lenkų kalba šv. Mišios sekmadienį (kovo 22 d.) 9.00 val. iš Vilniaus Kalvarijų bažnyčios per Znad Wilii radiją, www.zw.lt [6] ir feisbuką [7]

INTERNETU

ŠOKIADIENIAIS IR SEKMADIENIAIS

SEKMADIENIAIS

Šaltinis – Vilniaus arkivyskupija http://www.vilnensis.lt/sv-misiu-transliacijos-per-televizija-radija-internetu/